Temos
Bisacodyl Actavis
Vaistinis preparatas: Bisacodyl Actavis
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Bisacodyl Actavis 5 mg skrandyje neirios tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje skrandyje neirioje tabletėje yra 5 mg bisakodilio.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Skrandyje neiri tabletė

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Vidurių užkietėjimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vidutinė geriamoji paros dozė suaugusiems žmonėms yra 10 – 15 mg (2 – 3 tabletės), vaikams – 5  10 mg (1 – 2 tabletės).

Preparatas veikia storosiose žarnose, todėl jo poveikis pasireiškia ne anksčiau, kaip praėjus 6 valandoms po vaisto išgėrimo. Norint gerai išsituštinti ryte, preparato reikia išgerti vėlai vakare.

Bisakodilio nereikėtų vartoti ilgiau kaip 10 dienų.

4.3 Kontraindikacijos

Bisakodilio negalima duoti jaunesniems kaip 6 metų vaikams, nes jiems gali būti sunku tabletę nuryti, be to, vaikas negali tiksliai nusakyti savo būklės, todėl galima suklysti. Vaikui išgėrus bisakodilio, gali atsirasti silpnumas, didelis prakaitavimas, traukuliai.

Preparato negalima vartoti, jei išmatose yra kraujo, sergama apendicitu, daliniu arba visišku žarnų nepraeinamumu, storųjų žarnų uždegimu (Krono liga, opiniu kolitu) arba jei dėl neaiškių priežasčių skauda pilvą.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Vaisto dažniausiai rekomenduojamas tuštinimuisi palengvinti pagyvenusiems pacientams, kurių storosios žarnos judesių aktyvumas yra sumažėjęs arba kurių viduriai užkietėję dėl tam tikrų medikamentų vartojimo. Jeigu vidurių užkietėjimas sunkus, vaistas palengvina išmatų pasišalinimą dar ir todėl, kad jas minkština.

Preparatą galima vartoti prieš pat gimdymo pradžią (t.y. pasiruošti gimdymui). Jo galima duoti praėjus kelioms dienoms po gimdymo, taip pat prieš atliekant diagnostinius tyrimus, jis tinka rengiant pacientą operacijai ir pooperaciniu periodu (kad palengvėtų tuštinimasis). Be to, bisakodilis efektyvus, gydant vidurių užkietėjimą, atsiradusį dėl tam tikrų vaistų vartojimo.

Bisakodilio tablečių negalima perlaužti arba kramtyti, gerti nepraėjus valandai po to, kai buvo išgerta pieno, antacidinių vaistų bei H2 blokatorių.

Vartojant preparato, reikia laikytis tinkamos dietos, kurioje būtų daug ląstelienos: rupios duonos, pupelių, lęšių, vaisių ir daržovių. Be to, per dieną reikia išgerti 6 – 8 stiklines skysčių, daugiau judėti ir vengti saldžiųjų patiekalų, šokolado ir riebaus sūrio.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Bisakodilį reikia atsargiai vartoti kartu su preparatais, sukeliančiais hipokalemiją: diuretikais, kortikoidais (mineralokortikoidais ir gliukokortikoidais), amfotericinu B (į veną), tetrakozaktidu. Bet kokio vidurių laisvinamojo preparato negalima vartoti kartu su diuretiku (kalį organizme sulaikančiu arba kitokiu šlapimą varančiu vaistu), kadangi jis gali keisti kalio jonų išsiskyrimą arba išsiskyrimo iš organizmo sulaikymą.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos