Temos
ASTMIR
Vaistinis preparatas: ASTMIR
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

ASTMIR 4 mg kramtomosios tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kramtomojoje tabletėje yra 4 mg montelukasto (montelukasto natrio druskos pavidalu).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kramtomoji tabletė

Baltos, iš abiejų pusių išgaubtos tabletės, ant vienos pusės yra įspausta raidė „T“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Papildomas astmos gydymas pacientams, kurie serga lengva ar vidutinio sunkumo nuolatine astma, kurios klinikiniai simptomai nepakankamai kontroliuojami inhaliuojamaisiais kortikosteroidais arba pagal poreikį vartojamais trumpo veikimo beta adrenoreceptorių agonistais.

ASTMIR 4 mg taip pat gali būti pasirenkamas kaip gydymo mažų dozių inhaliuojamaisiais kortikosteroidais alternatyva, gydant lengva nuolatinės astmos forma sergančius pacientus, kuriems pastaruoju metu nebuvo sunkių astmos priepuolių, dėl kurių būtų prireikę per burną vartojamųjų kortikosteroidų, ir nustačius, kad jie nesugeba vartoti inhaliuojamųjų kortikosteroidų, (žr. 4.2 skyrių).

ASTMIR taip pat skiriamas astmos profilaktikai tais atvejais, kai vyrauja fizinio krūvio sukeltas bronchų spazmas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozavimas 2–5 metų amžiaus vaikams yra po vieną 4 mg kramtomąją tabletę per parą, kurią reikia vartoti vakare. Jei vartojama atsižvelgiant į valgymą, ASTMIR reikia vartoti likus 1 valandai iki valgio arba praėjus 2 valandoms po jo. Šios amžiaus grupės pacientams dozės koreguoti nereikia. 4 mg kramtomųjų tablečių saugumas ir efektyvumas jaunesnių kaip 2 metų amžiaus vaikų populiacijoje nebuvo ištirtas.



Bendrosios rekomendacijos

ASTMIR terapinis poveikis astmos kontrolės rodikliams pasireiškia per vieną parą.

Pacientams reikia patarti tęsti ASTMIR vartojimą net tada, kai astmos simptomai kontroliuojami, taip pat tada, kai astmos simptomai pablogėja. ASTMIR negalima skirti kartu su kitais preparatais, kurių sudėtyje yra tos pačios veikliosios medžiagos – montelukasto.

Dozės nereikia koreguoti senyviems pacientams ir pacientams, kuriems yra inkstų nepakankamumas arba lengvas ir vidutinio sunkumo kepenų funkcijos sutrikimas. Nėra duomenų apie vaisto vartojimą pacientams, kuriems yra sunkus kepenų nepakankamumas. Tiek vyrams, tiek moterims skiriama dozė yra vienoda.

ASTMIR skyrimas gydymui, kaip lengvos nuolatinės astmos formos gydymo mažų dozių inhaliuojamaisiais kortikosteroidais alternatyva

Lengva nuolatinės astmos forma sergančių pacientų nerekomenduojama gydyti tik vienu vaistu montelukastu.

Montelukasto skyrimas gydymui taip pat gali būti pasirenkamas kaip gydymo mažų dozių inhaliuojamaisiais kortikosteroidais alternatyva, gydant lengva astmos forma sergančius vaikus, kuriems pastaruoju metu nebuvo sunkių astmos priepuolių, dėl kurių būtų prireikę per burną vartojamųjų kortikosteroidų, ir nustačius, kad jie nesugeba vartoti inhaliuojamųjų kortikosteroidų, (žr. 4.1 skyrių).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos