Temos
Nevaldomas veido raudonavimas


Priežasčių, dėl kurių atsiranda spontaniškas nevaldomas raudonis, gali būti daug, be to, ši, atrodytų, nepavojinga ypatybė kartais labai apsunkina gyvenimą. Dažnai ir staiga raustantys žmonės ima gėdytis, užsisklendžia, junta baimę stovėdami prieš auditoriją. Staiga atsirandantis veido, kaklo ir krūtinės srities raudonis gali būti ir klimakterinio sindromo, rožinės ar alerginės reakcijos simptomas.



Ką daryti?

- Venkite visko, kas plečia kapiliarus: tai karšti, rūkyti, aštrūs produktai, kava, alkoholis, buvimas karštyje, saunoje ir pan. Būtinas fizinis aktyvumas, kvėpavimo pratimai ir kontrastinio dušo procedūros, parengiančios kraujagysles temperatūros kaitai.

- Jeigu įtariate, kad nuolatinis paraudimas - rožinės požymis (ja sergant kraujagyslės itin audringai reaguoja absoliučiai į viską: karštą arbatą, aštrų maistą, įtemptą situaciją), nustatyti priežastį gali tik specialistai - dermatologas ar neurologas. Paprastai rožinę lydi ir kiti simptomai: išryškėję kapiliarai, spuogeliai ir odos nelygumai.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos