Temos
Neurastenija

Puslapis: 2

Keliasi jausdami, kad neišsimiegojo. Dar kiti nors ir miega, bet jautriai, keliasi labiau pavargę, negu vakare.

3. Sutrikus žievės ir požievio pusiausvyrai, ligonis ima justi daugybę nemalonių reiškinių savo kūne. Labai įkyrūs galvos skausmai, lyg kas šalmu suveržęs laikytų galvą. Tie galvos skausmai sustiprėja antroje dienos pusėje. Gali atsirasti besimėtantys skausmai, parestezijos visame kūne. Ligonį erzina tai, kad jis nuolat junta normalius širdies tvinksnius. Kartais ligonis junta savo vidaus organų veiklos pakitimą: širdis per smarkiai plaka, paskauda, permuša, viduriai užkietėja ar greit

juos paleidžia, dingsta apetitas, atsiranda įvairaus pobūdžio skausmai pilve.

Neretai ligonis ima kreipti dėmesį į šiuos sutrikimus, ir jam gali atsirasti įkyri baimė, kad jis serga nepagydoma liga.

4. Sergant sunkia neurastenija, nusilpsta jaudinimo procesas. Ligonis visai nepajėgia dirbti, iš ryto keliasi bejėgis, skaudama galva, nepajėgia paimti knygos į rankas ar kitą darbąpradėti. Į vakarą savijauta kiek pagerėja, tačiau naktį neišmiega, ir savijauta vėl ta pati.

Gydymas. Skiriama natrio bromato 3% su kofeino-natrio benzoatu po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Esant baimėms, duodama meprobamato, andaksino, trioksazino po 1 tabletę 3 kartus per dieną ar elenijaus, sedukseno po 1 tabletę 2—3 kartus per dieną, esant nemigai — dimedrolio po 0,05, barbamilio po 0,2 g ar kitų migdomųjų. Ligoniui patartina daugiau judėti, būti gryname ore. Tinka kurortinis gydymas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos