Temos
Negalite užmigti? Padės drėgnos kojinės

Puslapis: 3

Neseniai įvykusiame Europos miego tyrinėjimų kongrese Miunchene buvo konstatuota, kad daugiau nei devyni milijonai Vokietijos piliečių nuolatos kenčia dėl rimtų miego sutrikimų. Daugybė įvairių priežasčių trikdo Jus užmiegant, miegant bei pabundant. Iš esmės nakties poilsį gali sutrikdyti kiekviena liga. Tačiau yra ir kitų priežasčių: šviesa iš gatvės, triukšmas, neramūs kaimynai, neįprasta aplinka, oro pakitimai, įvairios psichinės perkrovos, stresai, pyktis, rūpesčiai, baimė. Kenčiantys dėl nemigos turėtų išsiaiškinti šio negalavimo priežastis, nes ligą reikia rauti su šaknimis. Ir tik tada laimėsime, kai panaikinsime nemigą sukeliančias priežastis.

Apie trečdalį gyvenimo žmogus praleidžia lovoje. Galima drąsiai teigti, kad lova — labiausiai naudojamas mūsų baldas. Miego tyrinėtojai vieningai sutaria: kiekvienas žmogus turi vadinamąją termiškai neutralią zoną, kurioje jis ypač gerai jaučiasi ir gali gerai išsimiegoti. Taigi ir nakties ramybės sąvoką reikėtų suprasti plačiau. Optimalios sąlygos miegui priklauso nuo kambario temperatūros ir antklodės, naktinių rūbų ir lovos čiužinio.

Anksčiau vyravo nuomonė, kad labai sveika miegoti prie atviro lango. Šiandien manoma, kad miegamajame turėtų būti 13-17° C. Tad žiemą patartume miegoti uždarius langus. Optimalia miego sąlyga vadintume ir santykinį oro drėgnumą, kuris turėtų būti 40-50 procentų. Siūlytume miegoti apšildomame kambaryje (nešildomas miegamasis žiema is dėlto per šaltas!) ir pastatyti vandens indą prie radiatoriaus ar kitokio šildytuvo. Galima įsigyti ir kitokį oro drėkintuvą.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos