Temos
Mineralai skatina medžiagų apykaitą

Puslapis: 23

Kad sutriko skrandžio veikla, rodo ir spaudimas bei pilnumo jausmas skrandžio srityje, nemalonus kvapas iš burnos ir blogas skonis joje, raugėjimas, kai kartais dar ir ėda rėmuo, pykinimas kartu su vėmimu arba be jo, vidurių užkietėjimas arba viduriavimas, o kartais ir abudu pakaitomis, prapuolęs apetitas. Retkarčiais užeina ir nepaprastai stiprūs skausmai prieš arba po valgio. Neretai kartu su staigiu skrandžio negalavimu apima ir bendras silpnumas, depresija, skauda galvą.

Šiuos nemalonius simptomus gali sukelti infekcija, susijaudinimas, pervargimas, miego stoka, persivalgymas, nesaikingas svaigalų gėrimas, aštrūs prieskoniai, per karšti arba per šalti valgiai ir gėrimai, per daug gausus rūkymas, blogas kramtymas (godus rijimas).

Atsiradus vienam kuriam arba susidėjus keliems iš šių veiksnių skrandis gali sunegaluoti staiga, tarsi būtų trenkęs perkūnas iš giedro dangaus.

Skrandžio ligomis sergantys ligoniai — ilgaamžiai,—juokauja vidaus ligų gydytojai. Čia nemaža ir tiesos. Juk tokie žmonės visą gyvenimą rūpinasi, ką valgyti ir gerti. Todėl jie tiktai labai retai nutunka. Grėsmė ne laiku mirti nuo širdies infarkto jiems kur kas mažesnė. Tik už tai jiems tenka brangiai mokėti: skrandžio negalavimai tiesiog pagraužia žmogaus nervus ir dvasią.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos