Temos
Kraujospūdžio mažininiams vandens procedūromis

Puslapis: 4

Be abejonės, natūraliomis gydymo priemonėmis ne visada pavyks normalizuoti padidintą kraujospūdį. Daugelis pacientų privalo visą gyvenimą naudoti stiprius vaistus. Kadangi stiprūs vaistai beveik visada sukelia ir šalutinius reiškinius, sergantieji skundžiasi pykinimu, galvos svaiguliu, nuovargiu ar nemaloniomis odos reakcijomis. Protingas žmogus, be abejo, susitaikys su minėtais nepatogumais, nes jis puikiai žino, kad šie vaistai padės apsisaugoti nuo galimų nuolatinio padidinto kraujospūdžio padarinių: retai kas lengvai išsisuka po širdies infarkto ar insulto.

Bendram aukšto kraujospūdžio gydymui Kneipo sistema siūlo taip pat trumpas šalčio procedūras: kelių, šlaunų, rankų apipylimus, braidymą, klubų pavilgus. Galima lankyti sauną kartą per savaitę, nors tradiciškai manoma atvirkščiai. Tik nepamirškite tinkamai elgtis saunoje: jokiu būdu nešokite į ledinį baseiną! Tiriamiems asmenims buvo nustatytas 300 mm gyvsidabrio stulpelio kraujospūdis po tokio žygdarbio. Hipertonikams reikėtų atsisakyti ir ledinio dušo po saunos. Bet drungno dušo srove mėgaukitės kiek tik patinka! Po to išeikite pasivaikščioti į gryną orą. Iš anksto pasidairykite patogios ramios patalpos, kur galėtumėte kiekvienąkart po saunos pusvalandį pailsėti. Laikydamiesi tokių taisyklių, turėsite daugiausiai šansų pagerinti savo kraujospūdį.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos