Temos
Blauzdų kompresai įveikia pakilusią temperatūrą


Viena geriausių Kneipo procedūrų pakilus aukštai temperatūrai — blauzdų pavilgai, kurie ištraukia iš kūno šilumą ir numuša temperatūrą. Drėgnas šaltas blauzdų pavilgas neabejotinai — dabar ir daugelis terapeutų sutinka su šia nuomone — numuš ne aukštesnę kaip 40° C temperatūrą. Išimtys tik patvirtina taisyklę: neskubėkite griebtis šios priemonės susirgus mažiems vaikams, nes jiems aukšta temperatūra gali greitai sukelti traukulius; atsargiai su širdininkais. Jeigu abejojate — net jei temperatūra nelabai aukšta — skambinkite gydytojui. Dažnai baugštus lūkuriavimas tik pablogina paciento būklę.

Pastorius Kneipas nurodo, kad pavilgas turi apimti blauzdą nuo čiurnos kauliukų iki pakinklių. Jį privalu uždėti taisyklingai, kaip ir kiekvieną kitą pavilgą: pirma — drėgną šaltą grubaus lino skepetą, po to — tarpinę skepetą iš reto lininio audinio, o ant viršaus — vadinamąją baigiamąją vilnonę arba flanelinę skepetą...

Ruošdami blauzdų pavilgą, kurį privalėsite keisti kas penkiolika minučių, galite ramiai paieškoti paprastesnių variantų. Netgi pats Kneipas buvo tos nuomonės, kad tarpinės skepetos galima nedvejojant nedėti. Paprasčiausiai paimti rankšluostį, pusę jo sudrėkinti, apvynioti blauzdą ir baigti sausąja jo dalimi.

Pavilgą ruoškite iškart abiem kojoms. Ir čia jūs galite supaprastinti sau uždavinį: paėmę atitinkamai didesnes skepetas, apvyniokite abi blauzdas iš karto.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos