Temos
Kraujavimas

Puslapis: 2

Kraujas išmatose rodo, kad kažkur žarnose yra nedidelė opelė arba vidinis hemorojaus mazgelis. Reikia padaryti 1/4 stiklinės vandenilio peroksido klizmą (1 arbatinis šaukštelis vaistinėje paruošto peroksido stiklinei vandens). Taip daryti 2-3 dienas. Jeigu kraujo ir toliau pasirodys, reikia kreiptis į gydytoją.

Kraujui šlapime pasirodžius, galima įtarti šlapimo pūslės akmenligę, opą, auglį ir pan. Nedelsiant reikia kreiptis į gydytoją, o kol kas duoti ligoniui gerti šaltą gysločio arba dilgėlių lapų užpilą pa stiklinę rytą ir vakare. Užpilui imti vieną arbatinį šaukštelį sausų lapų stiklinei verdančio vandens.

Vėmimas krauju. Būna sergant opalige, kepenų ciroze, vėžiu ir pan. Ligonis vemia šviesiu arba tamsiai raudonu krauju, su krešuliais arba be jų, su putomis. Vėmimo priežastį tiksliai gali nustatyti tik gydytojas. Ligoniui reikalinga ramybė, negalima nieko valgyti, ant pilvo dėti ledą. Kartkartėmis galima duoti po vieną gurkšnį dirvinio asiūklio (Equisetum arvense) ir šeivamedžio (Sambucus nigra) užpilo (vienodomis dalimis). Gerti šaltą.

Kraujavimas iš žaizdos. Apibarstyti džiovintų dilgėlių milteliais, o jeigu labiau kraujuoja, reikia suveržti vietą aukščiau žaizdos, kad mažiau kraujo pritekėtų, o pačią žaizdą tvirtai subintuoti.

Kraujavimas iš nosies. Priežastys įvairios, pavyzdžiui, berniukams kartais būna lytinio brendimo metu, o mergaitėms neretai prieš mėnesines. O kartais kraujuoja dėl per plačių ir silpnų nosies kraujagyslių.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos