Temos
Kinietiška priemonė nuo lytinio bejėgiškumo

Puslapis: 5

Visoje Rytų Azijoje jau nuo neatmenamų laikų skleidžiami gandai apie tai, kad kai kurios ženšenio šaknys tamsiame kambaryje švyti. Plačiai paplitęs gandas, kad viena tokia šaknis, iškasta Mandžiūrijoje apie 1900 metus, buvo parduota vienam aukštam kinų valdininkui už pasakišką kainą - 20 000 kinietiškų dolerių.

Turtingi žmonės Kinijoje, Mandžiūrijoje, Korėjoje dažnai į butelį su konjaku įdeda visą ženšenio šaknį, laiko vieną dieną šiltoje, bet aptemdytoje vietoje, o po to šaknį perdeda į kitą butelį su konjaku. Butelj gerai užkemša ir laiko vėsioje, tamsioje vietoje.

Kuo išdžiovinto ženšenio šaknis panašesnė į žmogaus kūną, tuo ji brangesnė. Didelės reikšmės turi ir šaknies spalva. Geriausias ženšenis iškasamas Mandžiūrijoje, toliau pagal kokybę seka Primorės kraštas ir Korėja. Kultūrinis ženšenis dabar auginamas daugelyje šalių, bet jis nepasižymi visomis laukinio ženšenio savybėmis. Gydomoji kultūrinio ženšenio galia daug silpnesnė, negu natūraliai išauginta šaknis. Ženšenis auginamas drėgnose, bet šviesiose vietose.

Šimtai milijonų didžiosios Azijos gyventojų jau daugelį šimtmečių geria ženšenio trauktinę.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos