Temos
Kinietiška priemonė nuo lytinio bejėgiškumo

Puslapis: 4

Šaknys kasamos birželio pabaigoje - liepos pirmojoje pusėje. Būtent šuo laikotarpiu ženšenio šaknis turi didžiausią gydomąją galią. Šaknų supirkinėtojai puikiausiai susigaudo, kokiu metų laiku šaknys iškastos, tačiau jie visuomet ženšenio ieškotojams sako, kad šaknis iškasta arba per anksti, arba per vėlai, ir perka už mažesnę kainą.

Prieš vykdamas ženšenio, mandžiūras uoliai meldžiasi prie savo šventovės. Atvykęs ten, kur jis kažkada buvo aptikęs šį stebuklingąjį augalą, laukia nakties, vėl meldžiasi, prašydamas iš dangaus atsiųsti jam šaknelių, ir akylai įsižiūri į tamsą: ar nepamatys ugnelės. Kur ugnis, • ten ir ženšenis.

TSRS eksperimentinės medicinos instituto mokslininkai, atlikę su ženšeniu daugybę tyrimų, padarė išvadą, kad tik išaugęs radioaktyviame dirvožemyje ženšenis pasižymi didžiule gydomąja galia. Keletas ženšenio bandomųjų laukų buvo laukinėje Sichote-Alinsko kalnyno kalnagūbrio dalyje, kur nuo senovės augo geriausias ženšenis pasaulyje. Profesoriai, besirūpinantys šiais bandomaisiais laukais, nustatė, kad Sichote-Alinsko ženšenis turi daugelį radžio savybių, įskaitant ir šilumos spinduliavimą.

Šioms savybėms išsaugoti šaknį reikiasuvynioti į švininį lakštą arba saugoti švininėje dėžutėje. Ši priemonė apsaugo nuo kenksmingo radžio poveikio. Labai gaila, tačiau Antrasis pasaulinis karas nutraukė šiuos svarbius tyrimus.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos