Temos
Kauzalgija


Kai įtrūksta tokie nervai, kaip blauzdinis, vidurinis, alkūninis, kurių sudėtyje yra daugybė vegetacinių skaidulų, atsiranda stiprūs deginantys skausmai. Šis skausmų simptomų kompleksas vadinamas kauzalgija (causis — degimas, algia — skausmas). Ne tik prisilietimas prie plaštakos arba pėdos, bet ir lovos sukrėtimas, ryški šviesa, garsi kalba, kosulys, šiluma, emocijos sustiprina deginantį skausmą. Sužeistasis jaučia palengvėjimą, vilgydamas skaudančią galūnę šaltu vandeniu. Dėl to jis laiko plaštaką arba pėdą šaltame vandenyje arba deda ant jos dažnai keičiamą šlapią skudurą (šlapio skuduro simptomas) .

Gydymas. Pirmaisiais mėnesiais gydoma konservatyviai — skiriami skausmą raminantys vaistai (analginas, amidopirinas) arba novokaino tirpalo injekcijos į simpatinius mazgus bei ganglijo blokatoriai (pentaminas, heksonis, ganglerono 1,5% tirpalas—po 2 ml į raumenis ir t. t.). Vėliau taikoma rentgenoterapija

bei operacinis gydymas (pašalinami svetimkūniai, randai bei susidariusios neurinomos).







<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos