Temos
Kadagys sutramdo reumato sukeliamus skausmus

Puslapis: 3

Kadagys yra vidinis vaistas, gydantis ne tik įvairius reumatinės kilmės susirgimus (prie tokių priskiriami sąnarių skausmai, neuralginės kilmės raumenų skausmai, nugaros iškrypimas, netgi epikondilitas ir podagra!), jis rekomenduojamas ir sergant šlapimtakių ligomis ar sutrikus virškinamojo trakto funkcijoms, ypač tuomet, kai žarnyne kaupiasi dujos.

Jo dezinfekuojantis poveikis ypač naudingas gydant šlapimo pūslės uždegimus. Tokiais atvejais labai pagelbės kadagio uogų arbata. Ją reikėtų pasigaminti šitaip: 1 arbatinį šaukštelį sutraiškytų kadagio uogų užplikinkite verdančiu vandeniu, palikite 20 minučių, kad pritrauktų, perkoškite ir gerkite po puodelį rytais ir vakarais. Šių uogų negalima virti, nes verdant suyra jautrūs eteriniai aliejai, esantys uogų sudėtyje!

Beje, kadagio uogose yra ir inkstus dirginančių medžiagų, todėl sergantiems inkstų ligomis negalima vartoti kadagio preparatų. Šio, nuo seno garbinamo, vaistinio augalo sudėtyje yra medžiagų, galinčių sukelti priešlaikinį gimdymą. Vadinasi, nėščioms moterims kadagį vartoti nepatariama. Tačiau ir sveikųjų gydymasis šiuo augalu neturėtų viršyti 4 savaičių. Mat dauguma naudingųjų vaistinių augalų gali turėti ir žalingą poveikį, jei tik juos vartosime lengvabūdiškai ir viršysime leistinas dozes. Net ir su visiškai nenuodingais gydomaisiais augalais reikia elgtis atsargiai! Pavyzdžiui, toks nekaltas augalas kaip ramunėlė jautriems žmonėms gali sukelti alergines reakcijas!

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos