Temos
Isterija


(hysteria)

Isterija dažniausiai suserga meninio tipo, jausmų žmonės, mėgstantys fantazuoti. Isterikai elgiasi taip, kaip liepia jiems jausmai, dirba ne tą, ką reikia, o kas juos sudomino. Jaudinasi ne vien už save, bet ir už kitus. Tačiau, iš kitos pusės, jie dideli egoistai, reikalauja, kad visi elgtųsi taip, kaip jie nori, įsižeidžia dėl menkiausio nieko. Dėl to namuose, darbovietėje šie žmonės blogai sugyvena. Kadangi jų antroji signalinė sistema silpna, tai jie labai greit pasiduoda įtaigai. Jie tiki bet kuriais gandais, skleidžia paniką.

Iš kitos pusės, jie gali įsiteigti sau ligą. Noras sirgti yra vienas iš svarbiausių isterinio būdo bruožų. Ligos metu isterikas ne tik savotiškai pailsi, bet ir sugeba atkreipti visų dėmesį į save, kas jam labai svarbu. Noras būti dėmesio centre matomas visame isteriko elgesyje. Atėjęs pas gydytoją, jis skundžiasi dideliais skausmais ir tuo pačiu metu šaiposi, koketuoja, jo elgesys manieringas. Šitokio būdo žmogus, turėdamas kokių nors gabumų, dėl kurių jis gali iškilti į gyvenimo viršūnes, dažniausiai neserga. Į gydytoją kreipiasi tie isterikai, kurių sunkios gyvenimo sąlygos ir nervų sistema dėl ligų ar psichinių pergyvenimų išvargusi.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos