Temos
Inkstų akmenligė

Puslapis: 2

Dažnai pasitaiko dar fosfatinių ir karbonatinių akmenų. Tada reikia valgyti mažiau vaisių, žalumynų, ypač kiaušinių. Naudinga tris kartus per dieną gerti po desertinį šaukštelį sodos ir kaitintosios magnezijos vienodomis dalimis. Bet kad ir kokie būtų akmenys, gerti alkoholinius gėrimus griežtai draudžiama. Nereikia pamiršti, kad vieno akmens pasišalinimas - tai jau aiškus požymis, kad inkstuose yra palankios sąlygos jiems susidaryti, kad labai galimas dalykas, jog ir dar yra akmenų, kol kas nedidelių, todėl reikia stengtis, kad jų daugiau nesusidarytų.

Jeigu inkstuose yra akmenų, reikia kuo daugiau gerti vandens, ypač karšto, daugiau judėti ir mažiau gulėti lovoje, nes judant akmenys greičiau pereina į šlapimtakį. Bet jodinėjimas, bet koks sportas, sunkus fizinis darbas žalingi.

Kad palengvėtų duriantys inkstų skausmai, kurie kartais kankina ligonį akmenims dar ir nejudant, gerai trinti juosmenį (bet atsargiai) švariu drignių aliejumi (OI. Hyoscyami), o jeigu galima gauti vaistinėje, tai chloroformu ir drignių aliejumi lygiomis dalimis.

Liaudies medicinos priemonės:

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos