Temos
Individualios savitaigos formulės


Savaime aišku, kad taikyti savihipnozę reikėtų tik gerai įvaldžius pirmuosius šešis pratimus. Ją naudoti galima bet kada ir susidarius įvairiausioms situacijoms. Vadinamųjų savitaigos formulių būtinumą ir galimybę lemia konkrečios asmenybės tikslų ir norų visuma ir apima atitinkamas vieno ar kito asmens poveikio sferas.

Yra tokios pagrindinės taisyklės.

Bet kokia savitaigos formulė turi būti trumpa, neatit- rūkusi nuo tikrovės, tiesioginė IT teigiama. Būtinai reikia vengti neiginių „ne" ir „nereikia", draudimų, pavyzdžiui, „tau negalima", „tu neprivalai". Autogeninėje treniruotėje įtvirtintos kryptingos savitaigos formulės paprastai būna tada efektyvios, kai žmogus yra tam vidujai pasirengęs ir teisingai susitelkęs.

M. taip užsivertė einamaisiais raštais, jog „tiesiog ėmė dusti" po ta popierių našta, kol pagaliau nenorėjo jų ir matyti.-Tai labai jį slėgė. Jis buvo inžinierius ir tuo metu vertėsi savarankiškai. Reikėjo rasti kokią nors išeitį. Autogenine treniruote jis įsiteigė formulę: „Tvarka džiugina" ir ėmėsi darbo. Labai stropiai dirbo keturiolika dienų ir susitvarkė.

Ilzė atėjo ir paklausė, ar aš nesu bandžiusi autogenine treniruote padėti „nusikratant rūkymo įpročio". Ji norėjo mesti rūkiusi.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos