Temos
Dieta ir sveikata teisingo maitinimosi fiziologija

Puslapis: 2

Farmacininkas atsakė: "95 proc. nuo virškinamojo trakto ligų ir tik 5 proc. - nuo visų kitų". Tikriausiai tai šiek tiek perdėta. Tačiau galima tvirtinti, kad mažiausiai 40 proc. visų vaistų gydo nuo skrandžio ligų ir žarnyno pūtimo. Todėl būtina žinoti dujų susidarymo priežastis ir išvengti šios negandos laikantis dietos.

Dujos susidaro vienu metu valgant proteininį ir krakmolinį maistą. Mūsų organizmas ir virškinimo sistema sudaryta taip, kad skrandis proteinams ir krakmolui skaidyti išskiria priešingus fermentus (vienas -rūgštinis, kitas - šarminis), kurie vienas kitą sunaikina. Dėl to maistas ne iš tirpinamas ir į plonąsias žarnas patenka ne skysčio, o gabalėlių pavidalu, be to, jis pūva ir rūgsta! Tas puvimas ir rūgimas prasideda dar skrandyje. Štai taip ir susidaro dujos.

Daugelio paskaitų klausytojai labai dažnai pateikdavo autoriui tokį klausimą: "Mūsų tėvai ir seneliai visuomet valgydavo proteinus kartu su krakmolais ir gyvendavo ikiA0 metų, retai sirgdavo..." Tekdavo atsakyti, kad mano prosenelis iš motinos pusės mirė 107 metų, o jo tėvas 114 metų. Tačiau tokie ilgaamžiai - reta išimtis ir žmonės dažniausiai miršta sulaukę 40, 50 ar 60 metų. Didelė dalis anksti mirusių ilgus metus sirgo virškinamojo trakto ligomis ir beveik visi - vidurių pūtimu.

Dabar nurodysime kelias priežastis, dėl kurių atsiranda dispepsija - pradinė virškinamojo trakto sutrikimų stadija. Ją būtina nedelsiant įveikti, kadangi vėliau ji gali sukelti gastritą, skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opą, plonųjų žarnų ligas, kolitą ir kt. Dispepsiją, be dviejų jau paminėtų priežasčių, sukelia:

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos