Temos
Dieta ir sveikata teisingo maitinimosi fiziologija


Trys pačios geriausios dietos yra šios:

1. Žalia vegetarinė dieta (žalios daržovės ir vaisiai, daržovių sultys, riešutai).

2. Vegetarinė dieta, naudojant virtas daržoves, virtus bei keptus vaisius. Laikantis šių dietų, būtina atsisakyti krakmolo ir pieno.

3. Mėsos dieta. Pieno bei krakmolo taip pat atsisakoma. Autorius nerekomenduoja šią dietą kiekvienam pacientui, kadangi organizmai yra skirtingi.

Svarbiausia gydant ar užkertant ligai kelią dieta - tai taisyklių laikymasis.

1 taisyklė. Negalima valgyti proteinų (mėsa, žuvis, kiaušiniai ir kt.) kartu su krakmolais (duona, bulvės, ryžiai, žirneliai, pupos ir kt.).

2 taisyklė. Reikia vengti skysto maisto (sriubų ir pan.), kadangi jis praryjamas nekramčius. Taigi maistas patenka j skrandį be seilių (ptialino), o tai per ilgą laiką sukelia virškinamojo trakto ligas.

3 taisyklė. Prieš praryjant maistą, reikia ilgai jį kramtyti. Daugelis virškinimo trakto ligas stengiasi išsigydyti vaistais. Jie nesupranta arba nežino, kad jokie vaistai nepagelbės, padėti gali tik savidrausmė. Išmokite kramtyti lėtai ir daugelis virškinimo trakto sutrikimų praeis.

Kramtyti kąsnį (priklausomai nuo maisto kietumo) reikia 15-30 kartų, o kartais ir daugiau.

Šių eilučių autorius kartą paklausė vienos stambios vaistinės provizoriaus: "Nuo kokių ligų jūs gaminate daugiausia vaistų?"

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos