Temos
Dantų dygimas


Dantys kūdikiui pradeda dygti maždaug šeštą mėnesį po gimimo.. Jeigu jie ima dygti per daug anksti, tai rodo, kad organizmas labai greit vystosi ir smegenys yra linkusios į ligas. Jei dantys dygsta pavėluotai, po aštuonių ir daugiau mėnesių, tai yra kūdikio silpnumo ir liguistumo požymis.

Dygstant dantims kūdikio dantenos paburksta, niežti, jam gali šiek tiek sutrikti virškinimas, kartais net pakyla temperatūra. Kad dantys lengviau išdygtų, reikia dantenas ir visą burną patrinti apie pirštą apvyniotu skudurėliu, suvilgytu sodos arba borakso tirpalu (vienas arbatinis šaukštelis stiklinei vandens). Galima duoti kramtyti juodos duonos plutelę. Tuo metu vaikučiui reikia duoti valgyti daugiau riebalų, pieno, kiaušinių.

Jeigu kūdikis viduriuoja arba jam užkietėję viduriai, reikia taikyti tas priemones, kurios nurodytos atitinkamuose straipsniuose.

Liaudiška priemonė. Patartina uždėti ant kūdikio kaklo tikro gintaro vėrinėlį, tai labai palengvina dantų dygimą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos