Temos
Bronchitas naujagimiams


Nuo bronchito kūdikiai neretai miršta, jeigu laiku nesiimama priemonių. Todėl vaikučiui pradėjus kosėti reikia ištrinti jam nugarą ir krūtinę lydytais kiaulienos taukais arba kokiu nors aliejumi, pridėjus truputį terpentino. O jeigu kūdikis karščiuoja, patartina jį ištrinti degtine perpus su actu (šiltu), duoti šaukšteliu truputį ramunėlių antpilo ir šiltai susupti, kad užmigtų ir išprakaituotų.

Naudinga duoti keletą kartų per dieną po 2-3 lašus migdolų aliejaus su cukraus sirupu.

Jeigu kūdikis ima dusti, jį išpila šaltas prakaitas, reikia kreiptis į gydytoją, nes tai gali būti krupo požymiai. Krupas - sunki, beveik neišgydoma liga, jeigu nepradedama laiku gydyti (žr. Krupas). O kol atvyks gydytojas, reikia kūdikiui keletą kartų duoti po 5-10 lašų degtinės su šaukšteliu vandens arba po 5 lašelius kamparo spirito. Jį reikia užlašinti ant cukraus, užpilti kūdikiui ant liežuvio ir duoti su šaukšteliu vandens. Tokiu būdu kartais galima įveikti priepuolį.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos