Temos
Badavimo poveikis organizmui


Badavimo metu organizmo išvalymo procesai vyksta daug greičiau, negu normaliai maitinantis. Gyvybinė jėga, kuri paprastai sunaudojama maistui virškinti, badaujant panaudojama nereikalingiems audiniams iš organizmo pašalinti. Pacientui rekomenduojama įsisąmoninti tokią mintj: kiekvieną kartą, kai Jūs atsisakote maisto, yra naikinama liga. Virškindamas mūsų organizmas sunaudoja milžinišką energijos kiekį: maistas perstumiamas per 9 metrų ilgio žarnyną, be to, iš organizmo turi būti pašalinami toksinai, o įsisavinami elementai daugelį kartų perleidžiami per kiekvieną kraujotakos indą. Padidėja krūvis širdžiai, kepenims, blužniai, inkstams, odai ir 1.1.

Tiesioginis per sunkaus virškinimo proceso rezultatas yra apsinuodijimas, t.y. nesuvirškintų maisto dalelių puvimas. Daugelis iš mūsų jaučia šį procesą, kai po nakties poilsio jaučiasi pavargę ir suglebę, tačiau nesupranta priežasties. Štai kodėl kyla toks įprastas daugeliui noras išgerti puodelį kavos, kuri sukuria klaidingą žvalumo ir jėgos pojūtį, o iš tikrųjų paralyžiuoja kai kuriuos kontroliuojančius nervinius indus. Visiškai akivaizdu, jog jeigu mes susilaikysime nuo maisto kuriam nors laikui, tai energija, kuri būtų sunaudojama maistui virškinti, bus skirta organizmui išvalyti.

Mūsų kūną galima palyginti su grandine, kuri yra stipri tiek, kiek stipri jos silpniausioji grandis. Daugelis galvoja, kad skrandis yra pats svarbiausias virškinimo organas. Tačiau iš tikrųjų visi kūno organai vaidina svarbų vaidmenį medžiagų apykaitos procese, vadinamame metabolizmu. Sergančiame kūne visų organų funkcijos susilpnėja. Kaip ir bet kurios mašinos dalies gedimo atveju, norint pradėti jos remontą, visų pirma mašiną reikia sustabdyti. Sergantis kūnas yra sugedusi mašina. Taigi gydymo metu ji turi atlikti minimalų darbą.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos