Temos
Antraeilis maistas

Puslapis: 4

Moliūgą supjaustykite stambiais gabalais, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje. Valgykite su sojų arba mišo padažu. Labai sveika sergant diabetu.

74. Virtas moliūgas su miso

Sudėkite į puodą dideliais gabalais supjaustytą moliūgą ir su aliejumi pakepintą pjaustytą svogūną. Pripilkite vandens, pasūdykite, išvirkite ir pridėkite miso. Labai sveika diabetikams.

75. Virtas moliūgas

Paprastą arba Hokaido moliūgą supjaustykite dideliais gabalais. Supjaustytą svogūną pakepinkite su aliejumi. Nedėkite daugiau nieko, tik truputį druskos, ir virkite.

76. Lotoso šaknis ana k e

Kubeliais supjautytas lotoso šaknis, morkas, žiedinius kopūstus, baltuosius ridikus pakepinkite su aliejumi. Įpilkite truputį vandens ir virkite. Viską sutirštinkite aroruto miltais, sumaišytais su vandeniu.

7 7. Ropė ankane

Norimą kiekį ropių patroškinkite su aliejumi, paskui jas virkite vandenyje. Pasūdykite sutirštinkite aroruto miltais. Pridėkite truputį sojų padažo.

78. Aroruto košė

Sumaišykite aroruto miltus su vandeniu (1 šaukštui miltų pilti 150 g vandens). Užkaiskite ant mažos liepsnos ir nuolat maišydami sutirštinkite. Pasūdykite ir pridėkite sojų padažo (neturint apetito, po persišaldymo ar gripo suvalgyti lėkštę šios košės, ligonis pasijus geriau).

PYRAGAI

79. Pyragas su moliūgais (ligoniams be obuolių) Paimkite pusę kilogramo moliūgo ir keletą svogūnų galvučių. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su valgomu šaukštu aliejaus. Sudėkite gabaliukais supjaustytą moliūgą ir virkite, įpylę truputį vandens. Pasūdykite. Pertrinkite per sietą, kad pasidarytų kremas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos