Temos
Akys

Puslapis: 2

Akims ėmus traiškanoti, reikia jas plauti boro rūgšties tirpalu, o nakčiai pridėti j skudurėlį įvyniotos šviežios varškės. Be to, naudinga daryti akims šiltas voneles: veidą atviromis akimis penkiolikai sekundžių panardinti į vandenį, paskui ištraukti iš vandens, o po pusės minutės vėl panardinti. Taip daryti 4-5 kartus, paskui akis nuplauti šaltu virintu vandeniu.

Silpną regėjimą pagerinti galima keliais būdais:

1. Gimnastika: reikia kasdien apie 30 kartų sukioti akies obuolį j viršų, į apačią ir į šonus. Be to, prausiantis apie 40 kartų atsargiai pilti iš saujos šaltą vandenį į akis, kad pagerėtų kraujo apytaka.

2. Šimtą dienų kasdien, nepraleidžiant nė vienos dienos, gerti 1/4 svaro avienos kepenų nuovirą, o paskui tas kepenis suvalgyti; geriausia tai daryti rytą nevalgius arba prieš pietus. Jeigu nėra avienos kepenų, galima imti jautienos, bet jos veikia silpniau.

3. Kasdien išgerti po mažą taurelę imbiero ir degtinės antpilo.

4. Du kartus per dieną plauti akis paprastosios akišveitės (Euphrasia offic.) užpilu arba dėti ant akių užpilo kompresus. Be to, gerai kasdien gerti tą žolę įbėrus jos ant peilio galiuko į šaukštą vandens (jeigu žolė susmulkinta į miltelius). Akišveitė akims labai naudinga, pagerina regėjimą.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos