Temos
Akys


Pirmiausia reikia priminti, kad negalima trinti akių vidine pirštų puse, ypač rytais dar nenusiprausus, nes taip labai lengvai galima jas užkrėsti. Reikia trinti švaria skepetaite arba blogiausiu atveju išorine pirštų sąnarių puse.

Sveikoms, bet pavargusioms akims atgaivinti gerai uždėti stiprios arbatos arba silpno ramunėlių, pelynų užpilo kompresėlius. Be to, akis gerai veikia medaus kompresas: reikia arbatinį šaukštelį medaus įdėti į pusantros stiklinės vandens ir užvirinti.

Esant nervinėms akių ligoms (nervų trūkčiojimui) padeda vokų ir tarpuakio masažas.

Jeigu akis "pripūtė vėjas", jos paraudo, pakanka praplauti svogūno nuoviru, pridėjus truputį medaus arba boro rūgšties. Tada paraudimas greit praeina. Plauti reikia 4-5 kartus per dieną.

Jeigu akys dėl kokios nors priežasties "labai karščiuoja", jos ne tik paraudusios, bet ir ima peršėti, reikėtų pridėti į skudurėlį įvyniotą sutarkuotą žalią bulvę, obuolį arba šviežią agurką, o ant kaklo, žemiau pakaušio, uždėti labai karštą drėgną skudurėlį.

Jeigu akys ėmė žvairuoti, - kartais taip atsitinka po difterijos, - tai rodo, kad susilpnėję akies judinamieji raumenys; tokiu atveju reikia akims daryti druskos voneles. Ligą užleidus vėliau tenka daryti operaciją, nors ir nesunkią.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos