Temos
Akišveitė — balzamas akims

Puslapis: 3

Akišveitę rinkite žydėjimo metu, vasaros pabaigoje arba rudenį. Nupjaukite visą antžeminę augalo dalį (tik jokiu būdu neraukite jos su šaknimis), suriškite į ryšulėlius ir džiovinkite, pakabinę ant virvės. Vaistažolės atsargos laikomos sandariuose induose.

Akišveitės arbatą ruoškite iš 1 arbatinio šaukštelio džiovintų ir susmulkintų vaistažolių. Jas užpilkite vienu puodeliu verdančio vandens ir palikite 10-čiai minučių, kad pritrauktų, po to perkoškite. Pasisaldinkite medumi ir gerkite 23 puodelius per dieną. Arbatą reikia gerti tik šviežiai paruoštą. Ši arbata gydo akių uždegimus, konjunktyvitus, miežius, fotofobiją, vokų uždegimus, taip vadinamus "limpančius vokus" bei dažnai ašarojančias akis. Ji padės jums atsikratyti varginančia, tekančia ar šienine sloga (polenoze).

Kompresams ir skalavimams skirtą akišveitės nuovirą, kaip ir arbatą, naudokite tik šviežią. Jums labai pravers stiklinė vonelė, parduodama vaistinėse. Joje telpa tik keli valgomieji šaukštai akišveitės arbatos. Į vieną arbatinį puodelį tokios paruoštos arbatinės vonelės berkite mažą žiupsnelį valgomosios druskos. Sis nuoviras taps beveik identiškas sūrioms ašaroms, todėl skalavimas bus tikrai malonus.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos