Temos
HELIXOR A
Vaistinis preparatas: HELIXOR A
Puslapis: 1


Vertimas iš anglų kalbos

PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA (SPC)

HELIXOR®

VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

HELIXOR A 0,01 mg, 0,1 mg, 1 mg, 5 mg, 10 mg, 20 mg, 30 mg, 50 mg, 100 mg injekcijų tirpalo.

HELIXOR M 0,01 mg, 0,1 mg, 1 mg, 5 mg, 10 mg, 20 mg, 30 mg, 50 mg, 100 mg injekcijų tirpalo.

HELIXOR P 0,01 mg, 0,1 mg, 1 mg, 5 mg, 10 mg, 20 mg, 30 mg, 50 mg, 100 mg injekcijų tirpalo.

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

HELIXOR A: europinių kėnių amalai (Viscum album ssp. abietis)

HELIXOR M: obelų amalai (Viscum album ssp, mali)

HELIXOR P: pušų amalai (Viscum album ssp. pini)

1 ml (1 ampulėje) yra 0,01-50 mg atitinkamo medžio rūšies šviežių amalų (1:20) vandeninės ištraukos. Ekstrahentas: išgrynintas vanduo.

2 ml (1 ampulėje) yra 100 mg atitinkamo medžio rūšies šviežių amalų (1:20) vandeninės ištraukos. Ekstrahentas: išgrynintas vanduo.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

VAISTO FORMA

Injekcinis tirpalas.

KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Papildoma gydymo priemonė sergant piktybinėmis onkologinėmis ligomis, gyvenimo kokybei ir galimam ligos eigos pagerėjimui.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Standartinis dozavimas ir intervalas

Injekcija po oda 2-3 kartus per savaitę, kai kuriais atvejais kasdien (žr. gydymo kurso schemą).

Įžanginė terapija (dozės nustatymas)

Jei nėra nurodyta kitaip, terapijos kursas pradedamas 1 mg ampule. Retais atvejais, jeigu jau nuo 1 mg dozės pasireiškia padidėjusi vietinė reakcija ar karščiavimas, tuomet vaisto koncentracija laikinai sumažinama iki 0,1 mg arba 0,01 mg. Jei vaistas gerai toleruojamas, tai preparato koncentracija arba dozė palaipsniui didinama, kol bus pasiekta optimali dozė arba koncentracija. Palaipsniui didinant koncentraciją geriausiai tinka Kombinuota pakuotė (SE I, toliau SE II ir SE IV) arba Pakuotė (OP) po 1, 5, 10, 20, 30, 50 ir 100 mg. Maksimali paros dozė sudaro 400 mg švirkščiant po oda. Rekomenduojame orientuotis į gydymo kurso schemą, kuri sudaryta pagal ilgametę klinikinę patirtį.

Optimali koncentracija arba dozė pacientui nustatoma individualiai. Tam pagal šiandieninę patirtį reikia atsižvelgti į organizmo reakcijas, kurios gali pasireikšti pavieniais simptominiais pakitimais arba jų deriniais:

subjektyvios būsenos pakitimas:

Injekcijos dieną pasireiškę simptomai, kaip pvz., nuovargis, šalčio krėtimas, gripinė būsena, galvos skausmai, trumpalaikis galvos svaigimas nėra vaisto netoleravimo požymiai, o ženklas, kad dozė buvo veiksminga, bet galbūt per didelė. Jei tokia savijauta išsilaiko ir kitą dieną, koncentraciją ar dozę reikia mažinti.

Bendros savijautos (padidėjęs svoris, pagerėjęs apetitas ir miegas, šilumos pojūtis ir darbingumas) ir psichoemocinės būklės (nuotaikos pagerėjimas, gyvenimo džiaugsmas ir energingumas) pagerėjimas bei skausmų sumažėjimas rodo, kad vartojama optimali dozė.

temperatūros pokytis:

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos