Temos
Flarex
Vaistinis preparatas: Flarex
Puslapis: 1


TVIRTINU

..................................

Vaistų kontrolės tarnybos

viršininkas V.Budnikas

2002 m..............................

Vaisto aprašymo santrauka

1. PREKINIS MEDICINOS GAMINIO PAVADINIMAS

FLAREX®

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Flarekso akių lašai yra sterili vandeninė suspensija, kurios viename mililitre yra 1 mg fluormetolono acetato ir 0,1 mg konservanto benzalkonio chlorido.

Šis vaistas išpilstytas į buteliukus po 5 ml.

3. VAISTO FORMA

Akių lašai.

4. KLINIKINĖS SAVYBĖS

4.1. Indikacijos

Steroidams jautriam neinfekciniam vokų ir akių obuolių junginės, ragenos ir priekinės akies kameros uždegimui gydyti.

4.2. Dozavimas ir vartojimas

Suaugusiesiems: lašinti į junginės maišelį po 1–2 lašus 4 kartus per parą. Pirmąsias 48 valandas nepavojinga lašinti daugiau – po 2 lašus kas 2 valandas. Jei po 2 savaičių būklė nepagerėja, kreiptis į gydytoją. Nenutraukti gydymo per anksti.

Vaikams: flareksu nerekomenduojama gydyti vaikų, nes nenustatyta, ar jų gydymas šiuo vaistu veiksmingas ir nepavojingas.

Senyviems žmonėms: jokių ypatingų atsargumo priemonių nereikia.

Glaukoma sergančius ligonius gydyti ne ilgiau kaip 2 savaites, jei gydyti ilgiau nebūtina (žr. „Kontraindikacijos” ir „Įspėjimai ir atsargumo priemonės”).

4.3. Kontraindikacijos

Herpes simplex, vakcinos ir vėjaraupių virusų sukeltas keratitas, daugumas kitų virusinių ragenos ir junginės ligų; tuberkuliozė; grybelinės ligos; negydytos ūminės pūlinės infekcijos, nes gliukokortikoidai gali maskuoti jų simptomus ar jas paūminti; visi sužalojimai arba infekcijos, pažeidžiančios paviršinį ragenos epitelį; padidėjęs jautrumas bet kuriai sudedamajai vaisto daliai.

Kadangi į akis lašinami kortikosteroidai 25 % ligonių padidina akispūdį, glaukoma sergantiesiems kortikosteroidus galima vartoti tik tada, kai gydytojas nusprendžia, kad gydymo nauda didesnė nei galimas pavojus, o akispūdis dažnai matuojamas (žr. „Atsargumo priemonės”).

4.4. Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Herpes simplex infekciją gydyti flareksu kartu su kitais vaistais reikia labai atsargiai.

Ilgas gydymas kortikosteroidais gali sukelti glaukomą, kataraktą, pažeisti regos nervą, pakeisti akiplotį ir regėjimo aštrumą arba, slopindamas organizmo atsparumą, sudaryti sąlygas antrinei akių infekcijai.

Kortikosteroidai gali maskuoti ūmines pūlines akių infekcijas arba jas paūminti.

Kai dėl ligos ragena arba odena esti suplonėjusi, ilgai gydant vietinio veikimo steroidais ji gali prakiurti. Patariama dažnai matuoti akispūdį, ypač glaukoma sergančių ligonių (kas savaitę).

Ilgai gydant vietinio veikimo steroidais ypač dažnai pasireiškia grybelinė ragenos infekcija. Kai gydoma arba anksčiau buvo gydyta steroidais ir ragena ilgą laiką išopėjusi, reikia įtarti grybelinę infekciją.

Šiek tiek vaisto gali absorbuotis, bet daugiau – tik vartojant dideles dozes arba ilgai.

Dėl flarekso sudėties jo negalima vartoti nešiojant kontaktinius lęšius.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos