Temos
Trys žinomos liaudiškos priemonės nuo nušalimo


A. Išvirti 150 g salierų 1 l vandens, šiek tiek atšaldyti (tiek, kad galima būtų įkišti ranką), įmerkti į nuovirą nušalusią kūno dalį ir ją ten laikyti, kol nuoviras atšals. Po to nušalusią galūnę įmerkti į šaltą vandenį, ją nusausinti ir ištepti kiškio arba žąsies taukais. Nakčiai taukus kruopščiai įtrinti ir užsimauti šiltą pirštinę (jeigu nušalusi ranka) arba kojinę (jeigu nušalusi koja).

B. Jeigu nušalimas nestiprus ir greitai tai pastebėjote, tuojau pat reikia nušalusią kūno vietą trinti sniegu, kol paraus ir pajusite, kad atšilo.

C. Šildantis kompresas. Pamirkyti švarų baltą skudurėlį šaltame vandenyje/lengvai nugręžti ir, sudėjus 4 sluoksniais, uždėti ant nušalusios vietos. Ant viršaus uždėti polietileno plėvelę ar vaškinio popieriaus, po to vatos arba kokį nors kitą šiltą daiktą ir užrišti. Laikyti 10 -12 valandų, kol skudurėlis išdžius.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos