Temos
Smagios maudykles sveikiesiems

Puslapis: 10

Tokiam žmogui galima paprasčiausiai atsakyti, kad yra mažiausiai dvi dešimtys visiems gerai žinomų skausmus malšinančių ir raminančių vaistų, moksliniu požiūriu veikiančių vienodai. Vis dėlto vieni žmonės geriau reaguoja į vienus, o kiti— į kitus vaistus, ir beveik kiekvienas į juos įtikėjęs žmogus vartoja tiktai „savo" medikamentus. Lygiai taip ir alkoholį pamėgęs žmogus turi tvirtų gėrimo įpročių, mėgsta kurią nors vieną gėrimų rūšį, geria tam tikru laiku ir tam tikrais kiekiais. Vaistai (kaip ir svaigalai) pasirenkami remiantis asmeniniu patyrimu, įgytomis žiniomis ir įtikėjimu. Tokia pasirinkimo laisvė turi būti leidžiama ir gydantis vandeniu. Nepamirškime ir tikėjimo jo veiksmingumu.

Kaip dar kitaip laisvą vakarą ar savaitgalį butų galima pasinaudoti vandeniu ir gerai atsigaivinti?

Kai esame pavargę. Atgaivina arterijų ties rankų riešu apipylimas šaltu vandeniu. Saitą vandenį iš krano reikia tol leisti (pirma ant dešinio, paskui ant kairio riešo vidinės pusės), kol pradės gelti (maždaug po 30 sekundžių ant kiekvieno). Pabaigoje šlapiu šaltu gauruotu rankšluosčiu 30 sekundžių pridengiami smilkiniai, kakta ir akys.

Kai pavargsta kojos. Kai kojos nuvargsta, reikia blauzdas apvynioti šaltu drėgnu rankšluosčiu ir palaikyti kokias 2 ar 5 minutes. Paskui paraičioti padais sviedinuką (kietos gumos, penkių septynių centimetrų skersmens, glotnų ar su mažais gaureliais). Atsigaivinsite ir iš tikrųjų atsistosite ant kojų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos