Temos
Sloga


Sloga - tai nosies gleivinės uždegimas. Būna ūminė ir lėtinė. Asmenims, dažnai sergantiems sloga, norint jos išvengti reikia kasdien įtraukti į nosį sūraus vandens - arbatinis šaukštelis druskos stiklinei vandens.

Kai tik prasideda sloga, jei tik nėra kokių kitų ligų, pvz., gripo, dažnai padeda pusė stiklinės vandens su penkiais lašais jodo. Be to, naudinga suvalgyti skiltelę česnako. O jeigu sloga jau prasidėjo, galima pasinaudoti tokiais būdais:

1. Kas pusvalandį uostyti amoniaką, bet ne abiem šnervėmis iš karto, o paeiliui: vieną užspausti, kita uostyti, paskui atvirkščiai.

2. Vakare padaryti kojoms labai karštą vonią su soda, druska arba garstyčiomis, paskui užsimauti šiltas kojines ir taip miegoti.

3. Kuo dažniau įtraukti į nosį citrinos sunkos.

4. Visą parą visiškai nieko negerti, net vandens, valgyti tik sausai: duoną, džiūvėsėlius, kiaušinius, mėsą be jokio padažo. Negalima valgyti jokių vaisių ir daržovių, nes juose yra daug vandens.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos