Temos
Šlapimo susilaikymas


Būna atvejų, kai šlapimo pūslė pilna šlapimo, bet dėl vienos ar kitos priežasties, pavyzdžiui, dėl akmens, jis negali išeiti. Kai tik bus tai pastebėta, tuojau reikia kreiptis j gydytoją, kad jis per kateterį išleistų šlapimą, nes kitaip šlapimo rūgštis gali apnuodyti organizmą ir ligonis gali mirti. Jeigu gydytojas greitai neatvyksta, reikia ligoniui padaryti šešių stiklinių klizmą ir pasodinti į šiltą vonią, pridėjus į ją ramunėlių nuoviro, arba pridėti šiltą kompresą prie pilvo apačios ir duoti išgerti mėtos, ramunėlių arba liepžiedžių arbatos.

Kai seniems žmonėms šlapimas nuolat susilaiko, galima taikyti tokį būdą: padėti ligoniui 3-4 valandoms po nugara sulankstytą, šiltu vandeniu sušlapintą ir išgręžtą paklodę. Paskui ją nuimti ir tokį pat šiltą kompresą pridėti prie pilvo vienai valandai. Iš pradžių taip daryti du kartus per dieną, o vėliau - vieną. Dažniausiai tai padeda. Gerti patartina duoti po stiklinę per dieną šilto dirvinio asiūklio (Equisetum arvense) arba šeivamedžio šaknų (Sambucus nigra) antpilo.

Liaudies medicinos priemonės:

1. Reikia valgyti kadagio uogų.

2. Pusę butelio erškėtuogių be kauliukų užpilti degtine arba spiritu, palaikyti 3-6 dienas, kol antpilas pasidarys šviesiai rudas, ir gerti du kartus per dieną po keletą lašų valgomajame šaukšte vandens.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos