Temos
Šlapimo nelaikymas moterims


Gydytojai tvirtina, kad kas trečia moteris, patirdama įtampą, kenčia nuo nevalingo šlapimo nelaikymo. Be to, ne visos ryžtasi dėl šios problemos kreiptis į gydytoją. Šiek tiek šlapimo išbėga tuomet, kai tos srities raumenys po gimdymo ar dėl amžiaus pokyčių moters organizme nusilpsta arba yra pakenkti.



Ką daryti?

- Gydytis. Problema nedings savaime, maža to, gali net paūmėti. Kreipkitės į urologą ir ginekologą - gydymas turi būti kompleksinis.

- Mažiau gerkite stiprios arbatos, kavos ir alkoholio - juose yra medžiagų, dirginančių šlapimo pūslę. Nereikėtų bėgti į tualetą „dėl viso pikto", nes, kai šlapimo pūslė ištuštinama pernelyg dažnai, ji silpnėja ir veikia nebe taip, kaip turėtų.

- Gerkite daug skysčių. Kai trūksta vandens, šlapimas tampa toks koncentruotas, kad ima dirginti šlapimo pūslę, dėl to reikia nuolat bėgioti į tualetą. Kad taip nenutiktų, išgerkite ne mažiau kaip 1,5-2 litrus vandens per dieną.

- Darykite specialius pratimus, stiprinančius dubens raumenis, pavyzdžiui, Kėgelio. Tyrimai rodo, kad po 2-3 mėnesių nuolatinių treniruočių 80 % moterų simptomai pastebimai susilpnėdavo ar net visiškai išnykdavo.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos