Temos
Skrandžio opa ir jos gydymas liaudies medicinos priemonėmis


Paimti nedidelį, bet pakankamai aukštą puodą ir 11 talpos stiklainį. Ant puodo dugno padėti gabalėlį asbesto, ant jo pastatyti stiklainį. Sibire liaudies gydytojai asbestą pakeičia šiaudais. Į stiklainį beveik iki viršaus pripilti džiovintų arba šviežių jonažolių ir įpilti provanso aliejaus, kad jis tik padengtų viršutinį žolių sluoksnį. Paimti kitą puodą. Pripildyti abu puodus vandens ir virti. Pirmąjį puodą laikyti ant tokios ugnies, kad aliejus su jonažolėmis neužvirtų. Kai vanduo puode su stiklainiu nuvirs, į jį pripilti verdančio vandens iš antrojo puodo. Po 6 valandų vaistai bus paruošti. Perkošti juos ir laikyti tamsioje vėsioje vietoje.

Dozė. 1 ar 2 valgomieji šaukštai vaistų pusė valandos prieš valgį.

Laikytis labai griežtos dietos. Geriausia gydymo pradžioje 2-3 dienas laikytis vandens dietos, tačiau vaistus vartoti nuo 3 iki 4 kartų per dieną. Ketvirtą dieną ir likusiomis savaitės dienomis triskart per dieną suvalgyti po 1/3 minkštai virto kiaušinio. Kitas dvi savaites valgyti po pusę kiaušinio triskart per dieną ir po truputėlį skystos avižinės košės. Vėliau galima suvalgyti ir vištienos sultinio. Po 5 savaičių - labai nedaug baltos mėsos (vištienos, kalakutienos ir kt.); tokios dietos laikytis 3 mėnesius. Ne pro šalį būtų padaryti rentgeno nuotrauką. Pradėti valgyti mėsą leidžiama tik po 10 mėnesių nuo gydymo pradžios. Alkoholiniai gėrimai, netgi labai silpni, gydymosi metu ir po jo kategoriškai draudžiami, geriausia ir visai jų atsisakyti.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos