Temos
Šešios sveikatingumo sistemos taisyklės

Puslapis: 7

5. Rankas iškeliame vertikaliai į viršų, paskui sulenkiame statmenai; paskui per alkūnes, sugniaužiame kumščius. Galvą iki galo atlošiame atgal, alkūnes kiek galima toliau



atmetame atgal, tarsi norėdami, kad jos susisiektų už nugaros ir suartėtų mentės (kaip drugelio sparneliai), o smakrą tempiame į viršų, mintyse skaičiuodami iki septynių. Tai kartojame 10 kartų.

Atliekame pasiruošimo pratimus a ir b; paskui, rankas padėję ant kelių, atsipalaiduojame.

Si paruošiamoji dalis aktyvina endokrinines ir kitas liaukas, išsidėsčiusias aplink kaklą, pečiuose, pažastyse ir krūtinėje.

B. Pagrindinė dalis

Atsisėdę ant kėdės krašto arba atsiklaupę ant grindų ir atsisėdę ant kulnų, tiesiu stuburu, išlaikydami pusiausvyrą, linguojame kūnu pakaitomis į dešinę ir į kairę, drauge išpūsdami pilvą į priekį ir įtraukdami jį prie stuburo. Pratimas atliekamas 10 minučių kas rytą ir kas vakarą.



Atlikdami šį pratimą kartokime sau, kad kiekvieną dieną jaučiamės vis geriau ir geriau. Tokia savitaiga daro labai didelį poveikį ne tik kūnui, bet ir protui, blogį paversdama gėriu, o gėrį padarydama dar didesnį.

Nugaros ir pilvo pratimas koordinuoja nervų sistemos funkcijas, reguliuoja žarnyno veiklą, padeda sąmonei paveikti fizinę kūno organų būklę.

Tokios yra Niši sistemos šešios sveikatingumo taisyklės. Nors jos gali pasirodyti pernelyg paprastos, bet svarbu žinoti, kad jose iš įvairių pasaulio šalių sukaupti bandymų ir mokslo žinių pasiekimai apie žmogaus gyvenimą ir sveikatą y'ra sėkmingai įgyvendinti praktikoje.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos