Temos
Rusų liaudies priemonė nuo egzemos ir daugelio


Paimti tuziną kiaušinių, kietai juos išvirti, išimti trynius. Uždėti trynį ant šakutės arba metalinio tinklelio ir laikyti virš žvakės liepsnos. Iš kaitinamo trynio pradės varvėti "sultys", kurias reikia surinkti į indą (kai tik pastebėsite, kad lašas po tryniu vis didėja, pastatykite po juo indą. Nuvarvės - vėl kaitinkite trynį). Reikia nemažai laiko, kol prilydysite reikiamą kiekį "brangiojo" tepalo.

Kiaušinių skaičius recepte - 12 - sąlyginis. Reikia atsižvelgti, kokia odos dalis egzemos ar kitos odos ligos pažeista. Kartais pakanka ir dviejų kiaušinių, o kartais jų reikia net šimto ir dar daugiau. Tokiu "tepalu" reikia tirštai ištepti marlę arba šiaip skudurėlį ir uždėti ant skaudančios vietos. Keisti retai, ne dažniau, kaip kartą per dieną, o geriausia - kartą per dvi dienas.

Jeigu marlė trukdo dirbti, galima ją aprišti, tik negalima, kad raištis sugertų tepalą - po juo reikia padėti vaškinio popieriaus. Gydymą tęsti iki visiško pasveikimo.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos