Temos
Reumatas


Reumatas atsiranda kraujyje susikaupus šlapimo rūgščiai.

Svarbiausios reumato priežastys yra dvi:

1. Peršalimas - dažnai keičiantis orui, dėl skersvėjų, drėgnų butų ir kt.

2. Esantis kur nors organizme pūlinys (pvz., išgedę dantys, supūliavusios tonzilės ir kt.).

Suradus ir likvidavus priežastį, galima lengviau ir greičiau išgydyti ligą.

Sąnarių reumatas būna ūmus ir chroniškas. Ūmus reumatas prasideda sąnarių skausmais - iš pradžių kelių, pečių, alkūnių, o paskui ir smulkesnių, temperatūra pakyla iki 39 laipsnių. Skaudantys sąnariai patinsta, dega, neretai parausta, skausmas dažniausiai jaučiamas judant. Liga trunka 3-6 savaites, paskui praeina ir virsta chroniška. Tada temperatūra nekyla, skausmas nepereina iš vieno sąnario į kitą, bet dažniausiai skauda vieną kurią nors vietą. Ilgainiui, jeigu liga nepraeina, kremzlės pamažu suauga ir sąnariai gali pasidaryti visai nejudrūs.

Sergant reumatu padeda aspirino tabletės, reikia išgerti po pusę du kartus per dieną. Skaudančias vietas naudinga trinti drignių arba kamparo aliejumi (Oleum camphoratum). Trinti reikia ne ilgiau kaip 15 minučių, iš pradžių palengva, o paskui paspausti smarkiau. Po masažo skaudančią vietą šilčiau apvyniokite ir stenkitės neperšaldyti.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos