Temos
Psichopatija

Puslapis: 4

7. Isterinė psichopatija. Pagrindiniai jos bruožai yra padidintas emocingumas ir stengimasis būti dėmesio centre. Šios grupės psichopatų laikysena teatrališka, visi jų judesiai turi tikslą palikti įspūdį kitiems. Jie labai dideli melagiai, mėgsta pasakoti apie save išgalvotas istorijas ir taip patraukti kitų dėmesį. Stengiasi pasirodyti originaliais, savo išore atkreipti kitų dėmesį. Dėl to jų šukuosenos, drabužiai pasižymi įmantrumu. Isterikų psichopatų interesai ir pergyvenimai paviršutiniški. Nepalankios situacijos sukelia reakcijas, kurių metu jie rauda, kvatojasi, laužo rankas arba įžeidinėja kitus, daužo indus ir pan. Save laiko visada nukentėjusiais nuo kitų.

8. Perversinė psichopatija ypatingai skiriasi nuo kitų psichopatijos formų. Jai būdinga tai, kad aukštesnieji jausmai menkai išvystyti ir visas dėmesys skiriamas praktiniams reikalams. Tai grubūs, egoistai, amoralūs, neturintys gėdos jausmo žmonės. Maitinimosi ir lytiniam potraukiui patenkinti nesiskaito su bet kokiomis visuomenės normomis. Jų tarpe pasitaiko nemaža nusikaltėlių. Jie vagia, užmušinėja, išprievartauja.

Šios grupės psichopatams būdinga ir lytiniai iškrypimai, kaip homoseksualizmas (polinkis prie tos pačios lyties žmonių), sadizmas (polinkis kankinti savo partnerį), mazochizmas (noras būti kankinamu) ir kiti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos