Temos
Psichikos sutrikimai, sergant nuomariu

Puslapis: 5

Gydymas. Nuomarui gydyti skiriami smegenis dehidratuojantys ir prieštraukuliniai vaistai. Iš pastarųjų tinka tik tokie, kuriuos galima suleisti pro klizmą (chloralio hidrato 2 gramai į 100 g vandens, suaugusiam), barbamilio 5% tirpalas po 8—10 ml į veną. Be to, duodama narkozė.

Medicinos personalas turi atminti, kad sergantis nuomaru ligonis jokiu būdu negali iš karto nustoti vartojęs visų vaistų. Jei jam gydytojas pataria vaistų jau nebevartoti, tai jis kas penkios dienos nustoja iš eilės vartoti po vieną vaistų dozę.

Tas pat daroma, kai ligonis keičia vienus vaistus kitais. Keičia ne iš karto visus vaistus, bet vienkartinę dozę kas penkios dienos.

Be medikamentų, labai svarbu ligoniui laikytis higieniškų gyvenimo sąlygų. Jis turi visada vienu laiku gulti ir kelti, miegoti 1—2 val. ilgiau, negu kitas tokio amžiaus sveikas žmogus, nedirbti sunkaus fizinio ir protinio darbo. Ypač juos vargina darbas, kurio metu reikia greit dėmesį nukreipti nuo vieno veiksmo prie kito, protiniame darbe — nuo vienos minties prie kitos. Ligoniams netinka dirbti naktinėse pamainose, prie vandens, ugnies, mašinų ir kitų mechanizmų, kur jie gali, ištikus priepuoliui, patys žūti. Be to, jie negali būti vairuotojais, traukinių mašinistais ir pan. Maistas turi turėti nedaug skysčių, netinka aštrūs, pikantiški prieskoniai; nevartoti daug druskos, alkoholio, nerūkyti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos