Temos
Priemonė nuo skrandžio kataro


Šia priemone vienas vokiečių fermeris išgydė daugelį tūkstančių žmonių, kentėjusių nuo skrandžio kataro. Kai kurie iš jų buvo tokie beviltiški ligoniai, kad oficialiosios medicinos atstovai atsisakydavo juos gydyti. Autoriui nežinoma, ar vokietis pats sukūrė šį būdą, ar sužinojo iš ko nors. Šiuo būdu išgydomas netgi įsisenėjęs skrandžio kataras. Gydoma tik obuoliais. Tačiau ne visos jų rūšys tinka, pageidautina - žalieji.

Paimti aštrią trintuvę, geriausiai paprastą metalinį tinklelį, ir sutrinti du obuolius, būtinai prieš tai nulupus žievę. Tarkius tuoj pat suvalgyti, nes jie greitai rūgsta ir tamsėja.

Kai kataras aštrus ir įsisenėjęs, penkias valandas prieš obuolių vartojimą ir po jo nieko negalima nei gerti, nei valgyti. Jeigu kataras nėra aštrus ir įsisenėjęs, tai susilaikyti negerus ir nevalgius galima 4 valandas (tai yra, 4 valandas prieš ir po to, kai suvalgytas obuolys). O gydymo pabaigoje, kai liga beveik praėjusi, pakanka 3,5 vai. (taip pat prieš ir po).

Obuolius reikia valgyti anksti ryte, kad maždaug vienuoliktą valandą būtų galima pusryčiauti.

Pastaba. Nakčiai obuolių valgyti negalima, nes pradės pūsti vidurius.

Jeigu ligonio skrandis labai blogai virškina, iš pradžių reikia padaryti vandens klizmą; jeigu žarnynas sudirgintas, tai daryti augalinio aliejaus klizmą - iki 12 valgomųjų šaukštų.

Aliejaus klizma rekomenduojama ne tik sudirgus žarnynui, bet ir užkietėjus viduriams.

Gydantis obuoliais, ligoniams sugrįžta apetitas, apsivalo liežuvis. Sis gydymas normalizuoja skrandžio rūgštingumą.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos