Temos
Priemonė nuo pleiskanų


Pleiskanų ypač dažnai turi kaimo gyventojai. Pleiskanos neskausmingos, bet nemalonios. Jų atsikratyti galima įvairiais būdais.

A. Prisirinkti pilnalapės balandos. Rinkti būtinai sausomis birželio - liepos dienomis, po to gerai išdžiovinti kur nors daržinės pastogėje arba, dar geriau, palėpėje. Išdžiūvusią pilnalapę balandą susmulkinti trintuve ir gautus miltelius sumaišyti su karvės sviestu taip, kad susidarytų tepalas. Juo ištepti galvą, aprišti skarele arba švariu skuduru. Tepti kartą per dieną, tol, kol pleiskanos išnyks. Po 1 -2dienų galvą išplauti šiltu vandeniu. Jeigu plaukai tankūs, galima plauti su muilu, bet jo naudoti labai nedaug.

B. Paimti paprastosios juodgalvėlės ir pagaminti iš jos nuoviro. Tuo nuoviru plauti galvą 2-3 kartus per dieną. Išplovus galvą, jos visiškai nenusausinti, o palikti drėgną.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos