Temos
Venofer
Vaistinis preparatas: Venofer
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Venofer 20 mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

5 ml ampulėje yra 100 mg geležies (1 ml yra 20 mg geležies, atitinkančios geležies sacharozę).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas.

Venofer yra tamsiai rudas neskaidrus vandeninis tirpalas. Jo pH yra 10,5 – 11,0, osmoliariškumas - 1250 mosmol/l.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Venofer tinka geležies trūkumui šalinti tokiais atvejais:

- būklė, kai organizmą būtina greitai aprūpinti geležies preparatais,

- pacientas netoleruoja geriamųjų geležies preparatų arba nesilaiko gydytojo nurodymų,

- geriamieji geležies preparatai neefektyvūs dėl pasireiškusio žarnų uždegimo.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Venofer injekuojamas tik į veną: arba lašinamas, arba lėtai švirkščiamas, arba suleidžiamas į veninę dializatoriaus atšaką. Medikamento negalima leisti į raumenis ar infuzuoti visą dozę iš karto (angl. TDI).

Prieš leidžiant pirmąją terapinę dozę, reikėtų atlikti dozės mėginį. Jei injekuojant Venofer pasireiškia bet kokia alerginė reakcija arba atsiranda vaisto netoleravimo požymių, vartojimą būtina nedelsiant nutraukti.

Infuzija. Kad sumažėtų hipotenzijos atsiradimo pavojus ar vaisto nepatektų šalia venos, Venofer geriausia lašinti. Medikamento galima vartoti įvairiai: arba 1 ml Venofer (atitinka 20 mg geležies) atskiesti didžiausiu kiekiu, t.y. 20 ml, 0,9 ( natrio chlorido tirpalo, arba 5 ml Venofer (100 mg geležies) atskiesti 100 ml 0,9 ( natrio chlorido tirpalo, arba 25 ml Venofer (500 mg geležies) atskiesti 500 ml 0,9 ( natrio chlorido tirpalo ir t.t. Preparatą būtina skiesti prieš pat vartojimą. Tirpalą reikėtų infuzuoti tokiu būdu: 100 mg geležies infuzuoti ne trumpiau kaip 15 minučių, 200 mg geležies – ne trumpiau kaip 30 minučių, 300 mg – ne trumpiau kaip pusantros valandos, 400 mg geležies – ne trumpiau kaip pustrečios valandos, 500 mg geležies – ne trumpiau kaip pusketvirtos valandos.

Jei infuzuojama didžiausia toleruojama vienkartinė geležies dozė, t.y. 7 mg/kg kūno svorio, infuzija nepriklausomai nuo visos preparato dozės turi trukti mažiausiai pusketvirtos valandos.

Prieš pirmąją gydomosios dozės infuziją pirmuosius 20 mg geležies suaugusiems žmonėms ir vaikams, sveriantiems daugiau kaip 14 kg, ir pusę dienos dozės (t.y. 1,5 mg geležies/kg kūno svorio) vaikams, sveriantiems mažiau kaip 14 kg, reikėtų infuzuoti 15 minučių kaip bandomąją dozę. Jei jokio šalutinio poveikio neatsiranda, likusią dozės dalį reikia infuzuoti rekomenduojamu greičiu.

Intraveninė injekcija. Venofer galima lėtai injekuoti į veną neatskiestą. Tokiu atveju normalus rekomenduojamas leidimo greitis turėtų būti 1 ml (20 mg geležies) per minutę arba 5 ml Venofer (100 mg geležies) mažiausiai per 5 minutes. Didžiausia dozė, kurią galima injekuoti, yra 10 ml Venofer (200 mg geležies).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos