Temos
vasaprostan
Vaistinis preparatas: vasaprostan
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

vasaprostan 20 mikrogramų milteliai infuziniam tirpalui

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje ampulėje yra 48,2 mg miltelių, kuriuose yra 20 mikrogramų alprostadilio (klatrato komplekso su alfadeksu 1:1 formoje).

Pagalbinė medžiaga: bevandenė laktozė (47,5 mg).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Milteliai infuziniam tirpalui

Liofilizuoti baltos spalvos milteliai .

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Lėtinės III arba IV stadijos (pagal Fontaine klasifikaciją) periferinių arterijų okliuzinės ligos gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusiems žmonėms, įskaitant senyvus

Infuzija į veną

Remiantis esama informacija ir jeigu gydytojo neskirta kitaip, į veną vaistinį preparatą reikia dozuoti taip, kaip nurodyta toliau. Ištirpinti dviejų vasaprostan ampulių turinį (40 mikrogramų alprostadilio) 50–250 ml fiziologinio tirpalo ir paruoštą tirpalą per 2 val. sulašinti į veną. Tokia dozė į ją suleidžiama 2 kartus per parą.

Preparato galima dozuoti ir kitokiu būdu: trijų ampulių turinį (60 mikrogramų alprostadilio) ištirpinti 50–250 ml fiziologinio tirpalo ir paruoštą tirpalą per 2 val. sulašinti į veną. Tokia dozė į ją suleidžiama kartą per parą.

Pacientams, kurie serga inkstų nepakankamumu arba kurių širdies veikla sutrikusi, skysčių infuzija gali būti rizikinga, todėl tokiems pacientams per parą jų galima suleisti ne daugiau kaip 50–100 ml. Skysčius leisti reikia infuzijos pompa.

Infuzija į arteriją

Remiantis esama informacija, į arteriją vaistinį preparatą rekomenduojama dozuoti taip, kaip nurodyta toliau. Vienos vasaprostan ampulės turinį (20 mikrogramų alprostadilio) reikia tirpinti 50 ml fiziologinio tirpalo.

Jeigu gydytojo nenurodyta kitaip, pusę paruošto tirpalo kiekio (10 mikrogramų alprostadilio) per 60–120 min. infuzine pompa suleisti į arteriją. Jeigu būtina, ypač jei yra nekrozė, dozę galima padidinti iki 20 mikrogramų alprostadilio, t.y. vienos vasaprostan 20 mikrogramų ampulės. Į arteriją vaistinio preparato infuzija paprastai atliekama kartą per parą. vasaprostan galima gydyti tol, kol ligonis jį toleruoja.

Jeigu į arteriją preparato leidžiama pro įkištą kateterį, tai, atsižvelgiant į toleravimą ir būklės sunkumą, rekomenduojama infuzine pompa jo 12 valandų leisti po 0,1–0,6 ng/kg kūno masės per min. (tai atitinka 1/4 iki 11/2 vasaprostan 20 mikrogramų ampulės).

Infuzija į veną ir į arteriją

Didžiausia į veną vartojamo alprostadilio paros dozė yra 80 mikrogramų.

Didžiausia į arteriją vartojamo alprostadilio paros dozė yra 20 mikrogramų.

Vaistiniu preparatu negalima gydyti ilgiau nei 3–4 savaites. Tirpalą reikia ruošti prieš pat infuziją.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas alprostadiliui ar bet kuriai pagalbinei preparato medžiagai.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos