Temos
Ultravist
Vaistinis preparatas: Ultravist
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Ultravist 623 mg/ml injekcinis/infuzinis tirpalas

Ultravist 769 mg/ml injekcinis/infuzinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Ultravist 623 mg/ml vandeninio tirpalo yra 623 mg jopromido, atitinkančio 300 mg jodo.

Ultravist 769 mg/ml vandeninio tirpalo yra 769 mg jopromido, atitinkančio 370 mg jodo.

Pagalbinės medžiagos nurodytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis/infuzinis tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Šis preparatas vartojamas tik diagnostikai.

Ultravist 623 mg/ml injekcinis/infuzinis tirpalas

Kontrastui sustiprinti atliekant kompiuterinę tomografiją (KT), arteriografiją ir venografiją, įskaitant intraveninę ir intraarterinę skaitmeninę subtrakcinę angiografiją; intraveninei urografijai, kūno ertmių tyrimui (pvz., artrografijai), išskyrus subarachnoidinio tarpo tyrimą.

Ultravist 769 mg/ml injekcinis/infuzinis tirpalas

Kontrastui sustiprinti atliekant kompiuterinę tomografiją (KT), arteriografiją, įskaitant intraveninę skaitmeninę subtrakcinę angiografiją ir ypač angiokardiografiją; intraveninei urografijai, kūno ertmių tyrimui (pvz., artrografijai), išskyrus subarachnoidinio tarpo tyrimą.

4.2. Dozavimas ir vartojimo metodas

4.2.1 Bendroji informacija

( Valgymas

Likus dviem valandoms iki tyrimo ligonis turi nevalgyti.

( Hidracija

Prieš švirkščiant kontrastą į kraujagysles ir subarachnoidinį tarpą ir po švirkštimo ligonis turi gauti pakankamai skysčių. Tai ypač svarbu tiriant ligonius, kurie serga daugine mieloma, cukriniu diabetu, kuriems yra poliurija, oligurija, hiperurikemija, taip pat tiriant naujagimius, kūdikius, mažus vaikus ir senyvus žmones.

( Naujagimiai (iki 1 mėnesio) ir kūdikiai (nuo 1 mėnesio iki 2 metų)

Maži kūdikiai (iki vienerių metų) ir ypač naujagimiai yra jautrūs elektrolitų pusiausvyros sutrikimams ir hemodinamikos pokyčiams, todėl reikia atidžiai įvertinti jų būklę, tiksliai nustatyti kontrastinės medžiagos dozę ir techniškai atlikti rentgenologinį tyrimą.

( Nerimas

Didelis ligonio susijaudinimas, nerimas, taip pat skausmas gali didinti šalutinio poveikio riziką ir stiprinti kontrastinės medžiagos sukeltą reakciją. Jautriems ligoniams gali prireikti raminamųjų vaistų.

( Kontrastinės medžiagos šildymas

Kontrastinė medžiaga, pašildyta iki kūno temperatūros, geriau toleruojama, ją lengviau leisti, nes sumažėja klampumas. Pašildyti termostate iki 37°C temperatūros reikia tiek kontrastinės medžiagos buteliukų, kiek reikia tos dienos tyrimui. Apsaugota nuo dienos šviesos pašildyta kontrastinė medžiaga ilgesnį laiką chemiškai nekinta, tačiau ne ilgiau kaip tris mėnesius.

( Jautrumo mėginys

Atlikti jautrumo mėginį maža kontrastinės medžiagos doze nerekomenduojama, nes jo rezultatai nėra informatyvūs. Be to, pats jautrumo mėginys kartais sukelia sunkią, net mirtiną padidėjusio jautrumo reakciją.

4.2.2. Dozavimas švirkščiant į kraujagyslę

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos