Temos
Topimark
Vaistinis preparatas: Topimark
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Topimark 25 mg plėvele dengtos tabletės

Topimark 50 mg plėvele dengtos tabletės

Topimark 100 mg plėvele dengtos tabletės

Topimark 200 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 25 mg, 50 mg, 100 mg arba 200 mg topiramato.

Pagalbinė medžiaga: vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 28,5 mg laktozės.

Pagalbinės medžiagos: vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 57,0 mg laktozės ir 0,05 mg saulėlydžio geltonojo.

Pagalbinė medžiaga: vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 114,0 mg laktozės.

Pagalbinė medžiaga: vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 228,0 mg laktozės.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Topimark 25 mg yra apvalios, baltos, plėvele dengtos tabletės, kurių vienoje pusėje įspausta raidė „G“, o kitoje – „25“.

Topimark 50 mg yra apvalios, geltonos, plėvele dengtos tabletės , kurių vienoje pusėje įspausta raidė „G“, o kitoje – „50“.

Topimark 100 mg yra apvalios, geltonos, plėvele dengtos tabletės, kurių vienoje pusėje įspausta raidė „G“, o kitoje – „100“.

Topimark 200 mg yra apvalios, rausvos, plėvele dengtos tabletės, kurių vienoje pusėje įspausta raidė „G“, o kitoje – „200“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Epilepsija

Suaugusiųjų, paauglių ir 6 metų bei vyresnių vaikų naujai diagnozuotos epilepsijos, pasireiškiančios generalizuotais toniniais-kloniniais arba daliniais (židininiais) traukuliais su antrine generalizacija ar be jos, monoterapija.

Suaugusiųjų ir vyresnių kaip 2 metų vaikų epilepsijos, pasireiškiančios daliniais (židininiais) traukuliais, su antrine generalizacija ar be jos, traukuliais, susijusiais su Lennox-Gastaut'o sindromu, ir pirminiais generalizuotais toniniais-kloniniais traukuliais, papildomas gydymas, kai minėtų sutrikimų nepavyksta tinkamai kontroliuoti įprastais, pirmiausiai pasirenkamais antiepilepsiniais vaistais.

Migrena

Suaugusiųjų migreninio galvos skausmo profilaktika. Pacientą galima pradėti gydyti topiramatu tik gydytojui specialistui išsamiai įvertinus kitokio tinkamo gydymo galimybes. Šiuo vaistiniu preparatu gydomą pacientą turi atidžiai stebėti gydytojas specialistas arba bendrosios praktikos slaugos darbuotojai.

Profilaktinį gydymą nuo migrenos galima taikyti šiais atvejais: jei suaugęs pacientas per mėnesį patiria 3 arba daugiau migrenos priepuolių; jei dažni migrenos priepuoliai labai trikdo kasdienę paciento veiklą.

Jei gydoma ilgai, gydymą kas 6 mėnesius reikia peržiūrėti.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Bendrieji nurodymai

Siekiant optimaliai kontroliuoti suaugusiųjų ir vaikų priepuolius ir išvengti nuo dozės priklausomo nepageidaujamo poveikio, rekomenduojama pradėti gydyti skiriant mažą dozę, kuri vėliau laipsniškai didinama iki veiksmingos dozės.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos