Temos
Cinie
Vaistinis preparatas: Cinie
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Cinie 50 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 50 mg sumatriptano (sumatriptano sukcinato pavidalu).

Pagalbinės medžiagos

Vienoje tabletėje yra 199 mg laktozės.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Tabletės.

Rausvos, abipus išgaubtos, ovalios tabletės, kurių vienoje pusėje yra vagelė skirta tabletei perlaužti.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Migrenos priepuolių su aura arba be jos neatidėliotinas gydymas.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Priepuolio profilaktikai sumatriptano tablečių negalima vartoti.

Migrenos priepuolį neatidėliotinai gydyti rekomenduojama vien sumatriptanu. Jo negalima vartoti kartu su ergotaminu ar jo dariniais, įskaitant metizergidą (žr. 4.3 skyrių).

Prasidėjus migreniniam galvos skausmui, sumatriptano reikia gerti kiek galima greičiau, nors migrenos priepuolio metu vėliau išgerto vaistinio preparato veiksmingumas yra toks pats.

Toliau nurodytos vaistinio preparato dozės viršyti nerekomenduojama.

Suaugę žmonės

Rekomenduojama sumatriptano dozė suaugusiems žmonėms yra 50 mg. Kai kuriems pacientams gali prireikti 100 mg dozės.

Nors rekomenduojama geriamoji sumatriptano dozė yra 50 mg, būtina atsižvelgti į tai, kad migrenos priepuolio sunkumas skiriasi įvairiems pacientams bei kinta tam pačiam žmogui. Klinikinių tyrimų metu sumatriptanas, vartotas 25100 mg dozėmis, buvo daug veiksmingesnis už placebą, tačiau 25 mg dozės veiksmingumas buvo statistiškai reikšmingai mažesnis už 50 mg ir 100 mg dozių veiksmingumą.

Pacientams, kurie į pirmąją sumatriptano dozę nereaguoja, gerti kitą dozę to paties priepuolio metu negalima. Kito migrenos priepuolio metu vėl galima gerti sumatriptano.

Jei pavartojus pirmąją dozę migrenos simptomai išnyko, tačiau vėliau atsinaujino, per tolesnes 24 valandas galima išgerti 1 arba 2 papildomas dozes, tačiau su sąlyga, kad tarp dozių vartojimo būtų ne mažesnė kaip dviejų valandų pertrauka ir per minėtą 24 val. laikotarpį būtų suvartota ne daugiau kaip 300 mg vaistinio preparato.

Tabletę reikia nuryti nekramtytą, užsigeriant vandeniu.

Vaikai ir jaunesni kaip 18 metų paaugliai

Sumatriptano tablečių poveikis jaunesniems kaip 12 metų vaikams netirtas. Turimų klinikinių tyrimų duomenimis, 1217 metų paauglių gydymas geriamaisiais sumatriptano preparatais nepatvirtintas. (žr. 5.1 skyrių), todėl sumatriptano tablečių vaikams ir paaugliams vartoti nerekomenduojama.

Senyvi pacientai

Sumatriptano vartojimo vyresniems kaip 65 metų pacientams patirtis nedidelė. Senyvų ligonių organizme šio vaistinio preparato farmakokinetika ištirta nepakankamai. Kol neatsiras daugiau klinikinių duomenų, vyresniems kaip 65 metų pacientams sumatriptano vartoti nepatariama.

Kepenų nepakankamumas

Pacientus, kuriems yra lengvas arba vidutinis kepenų nepakankamumas, reikia gydyti mažesne, t. y. 2550 mg, vaistinio preparato doze.

4.3 Kontraindikacijos

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos