Temos
Sympathyl
Vaistinis preparatas: Sympathyl
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

SYMPATHYL dengtos tabletės

2. KIEKYBINĖ IR KOKYBINĖ VAISTO SUDĖTIS

Tabletės branduolys. 20 mg sausojo ešolcijų vandeninio ekstrakto, 75 mg sausojo vandeninio - etanolinio gudobelių žiedų ekstrakto, 124,35 mg sunkiojo magnio oksido, atitinkančio 75 mg magnio, t.y. 6,2 mEq, 122 mg mikrokristalinės celiuliozės, 15 mg karboksimetilkrakmolo natrio druskos, 3,65 mg mikronizuotos stearino rūgšties.

Tabletės apvalkalas. 1,554 mg lako, 0,223 mg povidono, 0,223 mg acetilinto monoglicerido, 7,150 mg hipromeliozės, 3,704 mg titano dioksido, 1,788 mg makrogolio 6000, 0,344 mg indigokarmino, 0,013 mg dažiklio azorubino (E122), 0,001 mg geltonojo geležies oksido.

3. VAISTO FORMA

Dengtos tabletės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

( Simptominis suaugusių žmonių neurozinės būsenos gydymas.

( Nesunkus miego sutrikimas.

( Suaugusių žmonių, kurių širdis yra sveika, širdies sutrikimas, sukeltas širdies dirglumo.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Preparato galima vartoti tik suaugusiems žmonėms. Įprastinė dienos dozė yra 4 tabletės: ryte ir vakare prieš valgį reikia išgerti po 2 tabletes.

4.3 Kontraindikacijos

Medikamento draudžiama vartoti tuo atveju, jei paciento organizmo jautrumas yra padidėjęs nors vienai iš sudedamųjų dalių, jei yra sunkus inkstų funkcijos nepakankamumas (kreatinino klirensas mažesnis kaip 30 ml/min./1,73 m2).

Šio preparato vartoti kartu su medikamentais, kurių poveikis panašus į chinidino, negalima (žr. “Vaistų ir kitokia sąveika”).

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nepatartina preparato vartoti kartu su medikamentais, kurių poveikis panašus į chinidino, nes plazmoje gali padidėti chinidino koncentracija ir atsirasti perdozavimo pavojus (dėl padidėjusio šlapimo šarmingumo mažėja chinidino išsiskyrimas pro inkstus).

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėštumas. Ar vaistas daro teratogeninį poveikį gyvūnams, tiksliai nežinoma. Klinikoje buvo tiriamas didelis skaičius moterų, nėštumo metu vartojusių magnio, tačiau nei toksinio poveikio vaisiui, nei jo vystymosi sutrikimų nepastebėta. Vis dėlto tik epidemiologinių tyrimų rezultatai gali patvirtinti vaisto vartojimo saugumą.

Be to, nėščioms moterims toliau vartojant gudobelių ir ešolcijų ekstrakto, duomenų, patvirtinančių pastarųjų preparatų vartojimo saugumą, nepakanka, todėl nėštumo laikotarpiu atsargumo dėlei simpatilio vartoti nepatariama.

Žindymas. Kadangi duomenų apie ešolcijų ir gudobelių ekstrakto poveikį šiuo periodu nėra, o magnio į motinos pieną patenka, žindymo laikotarpiu preparato vartoti negalima.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir dirbti su mechanizmais

4.8 Nepageidaujamas poveikis

Retai gali pasireikšti poveikis virškinimo traktui, pvz., viduriavimas, pilvo skausmas.

4.9 Perdozavimas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos