Temos
Symbicort Turbuhaler
Vaistinis preparatas: Symbicort Turbuhaler
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Symbicort Turbuhaler 160/4,5 mikrogramo/dozėje inhaliaciniai milteliai

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje inhaliuojamoje (praeinančioje per kandiklį) dozėje yra 160 mikrogramų budezonido ir 4,5 mikrogramo formoterolio fumarato dihidrato.

Inhaliavus Symbicort Turbuhaler 160/4,5 mikrogramo, į kvėpavimo takus patenka tiek pat budezonido ir formoterolio kaip atitinkamais Turbuhaler’iais atskirai inhaliavus budezonido, kurio išmatuotoji vienos inhaliacijos dozė yra 200 mikrogramų, ir formoterolio, kurio išmatuotoji vienos inhaliacijos dozė yra 6 mikrogramai (atitinka 4,5 mikrogramo inhaliuotą dozę).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Inhaliaciniai milteliai

Balti milteliai

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Bronchų astma

Symbicort Turbuhaler skirtas reguliariam vartojimui sergant bronchų astma, kai tikslinga gydyti inhaliacinio kortikosteroido ir ilgo veikimo beta2 agonisto deriniu:

jeigu nepakanka inhaliacinių kortikosteroidų ir pagal poreikį vartojamų inhaliacinių trumpo veikimo beta2 agonistų poveikio;

arba

jeigu inhaliaciniai kortikosteroidai ir ilgo veikimo beta2 agonistai, vartojami kartu, jau sukėlė reikiamą poveikį.

Lėtinė obstrukcinė plaučių liga

Sunkiai lėtinei obstrukcinei plaučių ligai (kai FEV1 mažesnis kaip 50 % normalaus) simptomiškai gydyti, jei kartojasi jos paūmėjimai, o reikšmingų simptomų išlieka reguliariai vartojant ilgai veikiančius bronchus plečiančius vaistus.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Bronchų astma

Symbicort Turbuhaler netinka pradiniam bronchų astmos gydymui. Symbicort veikliosios medžiagos dozuojamos individualiai, atsižvelgiant į ligos sunkumą. Į tai reikia atsižvelgti ne tik pradedant gydyti šiuo sudėtiniu vaistu, bet ir koreguojant palaikomąją dozę. Jeigu pacientui reikia kitokio negu yra šioje daugiadozėje talpyklėje dozių derinio, beta2 agonisto ir (arba) kortikosteroido inhaliuojama atitinkamomis dozėmis, atskiromis daugiadozėmis talpyklėmis.

Reikia parinkti minimalią dozę, kurios pakanka veiksmingai simptomų kontrolei palaikyti. Gydytojas turi reguliariai tikrinti paciento būklę, kad Symbicort visada būtų dozuojamas optimaliai. Jeigu minimalios rekomenduojamos dozės pakanka veiksmingai simptomų kontrolei palaikyti, tai, toliau koreguojant gydymą, galima mėginti monoterapiją inhaliaciniu kortikosteroidu.

Symbicort skiriama dviem būdais

A. Palaikomajam gydymui. Symbicort vartojamas palaikomajam gydymui (reguliariai) ir kartu – greito veikimo bronchus plečiantis vaistas simptomams palengvinti (pagal poreikį).

B. Palaikomajam gydymui ir simptomams palengvinti. Symbicort vartojamas palaikomajam gydymui (reguliariai) ir simptomams palengvinti (pagal poreikį).

A. Palaikomajam gydymui

Pacientui reikia patarti, kad visada kartu turėtų greito veikimo bronchus plečiančio vaisto simptomams palengvinti.

Rekomenduojamos dozės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos