Temos
Staticard
Vaistinis preparatas: Staticard
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Staticard 10 mg plėvele dengtos tabletės

Staticard 20 mg plėvele dengtos tabletės

Staticard 40 mg plėvele dengtos tabletės

Staticard 80 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu).

Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 20 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu). Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 40 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu). Kiekvienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 80 mg atorvastatino (atorvastatino kalcio druskos pavidalu).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

10 mg: Staticard plėvele dengtos tabletės yra baltos arba beveik baltos, elipsinės, abipus išgaubtos ir lygios. Kiekviena tabletė yra apytiksliai 9,7 mm ilgio ir 5,2 mm pločio.

20 mg: Staticard plėvele dengtos tabletės yra baltos arba beveik baltos, elipsinės, abipus išgaubtos ir lygios. Kiekviena tabletė yra apytiksliai 12,5 mm ilgio ir 6,6 mm pločio.

40 mg: Staticard plėvele dengtos tabletės yra baltos arba beveik baltos, elipsinės, abipus išgaubtos ir lygios. Kiekviena tabletė yra apytiksliai 15,6 mm ilgio ir 8,3 mm pločio.

80 mg: Staticard plėvele dengtos tabletės yra baltos arba beveik baltos, elipsinės, abipus išgaubtos ir lygios. Kiekviena tabletė yra apytiksliai 18,8 mm ilgio ir 10,3 mm pločio.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Indikacijos

Hipercholesterolemija

Padidėjusios bendrojo cholesterolio, mažo tankio lipoproteinų (MTL) cholesterolio, apolipoproteino B ar trigliceridų koncentracijos kraujyje mažinimas kartu su tinkama dieta pacientams, sergantiems pirmine hipercholesterolemija, įskaitant šeiminę hipercholesterolemiją (heterozigotinio tipo) ar mišrią hiperlipidemiją (atitinkančią II a arba II b tipą pagal Fredrickson‘o klasifikaciją) tuo atveju, jeigu gydymas dieta ir kitomis nefarmakologinėmis priemonėmis yra nepakankamai veiksmingas.

Bendrojo cholesterolio ir MTL cholesterolio koncentracijos kraujyje mažinimas pacientams, sergantiems homozigotine šeimine hipercholesterolemija kartu su kitais lipidų koncentraciją kraujyje mažinančiais būdais, pvz., MTL afereze, arba tuo atveju, jeigu jie negalimi.

Kardiovaskulinės ligos profilaktika

Kardiovaskulinių reiškinių profilaktika pacientams, kuriems nustatyta didelė kardiovaskulinių reiškinių atsiradimo pirmą kartą rizika (žr. 5.1 skyrių), kaip kitų rizikos veiksnių koregavimo papildymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartoti per burną.

Prieš gydymą atorvastatinu pacientui reikia skirti įprastinę cholesterolio kiekį kraujyje mažinančią dietą, kurios jis turi laikytis ir gydymo atorvastatinu metu.

Dozė turi būti nustatoma atsižvelgiant į MTL cholesterolio kiekį konkretaus paciento kraujyje prieš pradedant gydyti, gydymo tikslą ir paciento organizmo reakciją į medikamento poveikį.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos