Temos
Širdies lašai VFF
Vaistinis preparatas: Širdies lašai VFF
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

ŠIRDIES LAŠAI VFF geriamasis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Širdies lašų sudėtyje yra 34 ml valerijonų tinktūros, 33 ml paprastųjų sukatžolių tinktūros bei 33 ml skystojo gudobelių ekstrakto.

Preparato sudėtyje yra ne daugiau kaip 61,5 % (V/V) etanolio.

3. VAISTO FORMA

Geriamasis tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Širdies lašai vartojami kaip pagalbinė priemonė psichinės įtampos, sujaudinimo ar nerimo sukeltam vegetacinių funkcijų sutrikimui ir lengvam širdies veiklos nepakankamumui šalinti.

4.2. Dozavimas ir vartojimo metodas

Širdies lašus prieš vartojimą reikia suplakti.

Iš pradžių, tris arba keturias dienas, reikia gerti 3 - 4 kartus per dieną po 20 - 30 lašų, vėliau dozę sumažinti (gerti 2 - 3 kartus per dieną po 15 - 20 lašų). Lašus reikia įlašinti į nedidelį kiekį, pvz., 50 ml, vandens ir po to išgerti.

Vartojimas vaikams

Ar vaikams šių širdies lašų vartoti veiksminga ir saugu, netirta, be to, vaisto sudėtyje yra etanolio, todėl preparato vaikams vartoti nerekomenduojama.

4.3. Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas bent vienai iš sudedamųjų preparato dalių.

4.4. Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientą būtina įspėti, kad atsiradus širdies išeminės ligos ar kraujotakos nepakankamumo simptomų reikia kreiptis į gydytoją. Į jį būtina kreiptis ir tokiu atveju, jei vartojant vaisto ilgiau kaip savaitę ligos simptomai nemažėja.

Žinotina

Širdies lašų vienkartinėje dozėje yra ne daugiau kaip 0,25 g etanolio, kuris kenkia žmonėms, sergantiems alkoholizmu, kepenų, smegenų ligomis, įskaitant epilepsiją, nėščioms moterims bei vaikams. Medikamentas gali stiprinti ar kitaip keisti kitokių vaistų poveikį.

4.5. Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Širdies lašai gali stiprinti kitokių vaistų, pvz., rusmenės preparatų, raminamųjų medikamentų, poveikį.

4.6. Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėštumo ir žindymo laikotarpiu preparato vartoti nepatariama, kadangi jo sudėtyje yra ne mažiau kaip 61,5 % (V/V) etanolio.

4.7. Poveikis gebėjimui vairuoti transportą valdyti mechanizmus

Nors sudėtyje yra alkoholio, preparatas, vartojamas rekomenduojamomis dozėmis, gebėjimo vairuoti transportą ir prižiūrėti veikiančius įrenginius neveikia.

4.8. Nepageidaujamas poveikis

Gydomoji dozė nepageidaujamo poveikio dažniausiai nesukelia. Retai galima alerginė reakcija: odos paraudimas dilgėlinė, niežulys, išbėrimas, šioks toks raminamasis poveikis, tačiau jis yra laikinas ir praeina savaime.

4.9. Perdozavimas

Perdozavimo atvejų nepastebėta. Sąmoningai ar netyčia nurijus didesnį kiekį preparato, gali padažnėti širdies susitraukimai, atsirasti vėmimas, svaigulys, pritemti sąmonė. Šio vaisto nurijusiam pacientui reikia sukelti vėmimą, išplauti skrandį, duoti gerti daug skysčio ir prireikus pradėti palaikomąjį gydymą.

5. FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

5.1. Farmakodinaminės savybės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos