Temos
Salicilo rūgštis BP 1%
Vaistinis preparatas: Salicilo rūgštis BP 1%
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Salicilo rūgštis BP 1 % odos tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml tirpalo yra 10 mg salicilo rūgšties.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Odos tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Preparatas vartojamas lokaliai antiseptiniam, dirginamajam ir epidermoliziniam poveikiui sukelti sergant odos ligomis (pvz. paprastaisiais spuogais, žvyneline), raumenų, sausgyslių, sąnarių uždegimu, bei pragulų profilaktikai.

4.2. Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartoti ant odos.

Keletą kartų per dieną salicilo rūgšties tirpalu suvilgyti vatos tamponą ir tepti pažeistą odą. Sergant raumenų, sausgyslių, sąnarių uždegimu, preparatu pateptą kūno vietą (sąnarius, galūnę ar raumenis) galima švelniai pamasažuoti.

4.3. Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas salicilo rūgšties junginiams. Preparato negalima vartoti ūminiu ligos laikotarpiu. Jo draudžiama tepti ant atviros žaizdos, šlapiuojančios egzemos ar gleivinės. Preparatas netinka jaunesniems negu 2 metų vaikams.

4.4. Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Ant mažo odos ploto reikia patikrinti, ar nepadidėjęs paciento jautrumas salicilo rūgščiai.

Būtina saugoti, kad salicilo rūgšties tirpalo nepatektų į akis, ant suskeldėjusios odos ir ant gleivinės. Preparatu tepant didelį odos plotą, ypač vaikams ir ligoniams, sergantiems inkstų ar kepenų veiklos nepakankamumu, gali atsirasti salicilizmo simptomų. Jei yra toksinio poveikio pavojus, reikia kartu su šiuo vaistu nevartoti vaistų, didinančių salicilatų koncentraciją kraujyje. Jaunesniems negu 12 metų pacientams ir ligoniams, sergantiems inkstų ar kepenų veiklos nepakankamumu, preparatu galima tepti tik nedidelį odos plotą ir gydymo metu tokius pacientus reikia stebėti dėl galimo salicilatų toksinio poveikio: pykinimo vėmimo, svaigulio, klausos sutrikimo, spengimo ausyse, psichikos ir kvėpavimo pokyčių. Jei atsiranda tokių simptomų, preparato vartojimą reikia nutraukti ir gerti skysčių, kurie skatina salicilatų šalinimą su šlapimu. Prireikus geriama arba leidžiama į veną natrio vandenilio karbonato tirpalo.

Jei atsiranda odos dirginimas, ją reikia nuplauti sodos tirpalu ir vandeniu.

4.5. Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos